Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Dette burde du ikke gjort

Kulekjøreren og OL-gullhåpet Kari Traa tok nok en verdenscupseier i går. Likevel har hun ingen personlig sponsor. Sponsorkonge Terje Bogen mener nakenbildene av Traa har ødelagt for henne.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I går tok Kari Traa nok en sin tredje verdenscup seier i Frankrike. I januarutgaven av det norske magasinet Ultra Sport stilte vossejenta opp svært lettkledd - uten truse og med en blå gjennomsiktig drakt.

- Jeg ser ikke bort ifra at de lettkledde bildene har ødelagt for Kari på sponsormarkedet. Det blir litt useriøst å stille opp i et blad på denne måten, sier administrerende direktør Terje Bogen i Sponsor Service til Dagbladet.

- Kari kan jo høre med Playboy om de er interessert i å sponse henne, fleiper Bogen.

Feil markedsføring

Hans firma, Sponsor Service, hadde tidligere denne uka en løs diskusjon på hvordan de skulle forholdt seg til situasjonen hvis de hadde Kari Traa i sin stall.

- Vi hadde en helt løs prat om det og fant ut at Kari er en bra kulekjører, men hun driver en liten idrett som ikke får mye oppmerksomhet, sier Bogen.

Selv om han mener det er feil måte å stå fram på, skjønner Bogen at vosse-jenta har stilt opp på svært utfordrende bilder:

- Det er nok for å få oppmerksomhet, men hun burde gjort det på en annerledes måte. Kanskje skulle Kari kjørt i bikini for å få oppmerksomhet i stedet, sier Bogen og ler.

Også den russiske langrennsløperen Julia Tsjepalova, som er i Bogens stall, sjokkerte da hun i november i fjor lot seg avbilde lettkledd i et russisk magasin.

- Tenner ikke oss

- I motsetning til Kari lot Julia trusa være på. Jeg tror det går en grense der. Det er akseptert å gå toppløs i bikini, men det blir for mye når man lar seg avbilde slik som Kari, sier Bogen.

Kari bryr seg ikke om uttalelsene fra Bogen.

- Alle har forskjellige oppfatninger og meninger om absolutt alt. Jeg angrer ikke på bildene og har fått både positive og negative tilbakemeldinger, sier Kari Traa til Dagbladet.

Sponsorsjef Jacob Lund i DNB/Vital er enig med Terje Bogen i Sponsor Service. Kari Traa ødelegger for seg selv ved å stille opp på lettkledde bilder.

- Jeg må si at det tenner ikke DNB at Kari stiller opp på lettkledde bilder, sier Lund til Dagbladet.

Han er tungt inne med sponsorkroner både i fotball, friidrett og skiskyting.

- Jeg ville reagert negativt om våre utøvere hadde stilt opp på samme måte som Kari gjør for å få medieoppmerksomhet, sier Lund.

Han mener utøverne må signalisere andre verdier for å lykkes på sponsormarkedet.

- Det er andre verdivalg enn mangel på klær som lokker sponsorer, sier Lund, som i går kveld satt i middag med fotball-landslagets trenerduo Nils Johan Semb og Harald Aabrekk.

Kulekjøreren tok i går sin tredje seier av fire mulige i verdenscupen. Kari Traa var svært lykkelig over ny seier, men innrømmer at hun sliter på sponsormarkedet.

150000 kroner

- Det blir ikke penger av å stille opp i ukeblader. Vi har alltid hatt problemer med å få inn sponsorer blant oss kulekjørere, og jeg har ingen personlig sponsor, sier Traa og fortsetter:

- Jeg har heller ikke jobbet aktivt for å skaffe meg en personlig sponsor, sier Traa.

Så langt i OL-sesongen har Traa kjørt inn cirka 150000 kroner. Det er penger hun har dratt inn gjennom tre seirer i verdenscupen, og gjennom avtaler med diverse utstyrsleverandører.

I bakken går det atskillig lettere enn på sponsormarkedet. Kari Traa vant verdenscupåpningen i franske Tignes og deretter i Steamboat Springs i USA. Forrige helg ble det nedtur i Oberstdorf med 10. plass, men i går ble det ny seier i Frankrike.

- Jeg er kjempefornøyd. Jeg kunne nok kjørt litt raskere, men satte ny rekord sammenlagt, sier Traa.

Hun var best i både teknikk og hopp og vant suverent med poengsummen 27,42. Russiske Marina Tsjerkasova ble nummer to med 25,62 poeng.

POSERTE: I januarutgaven av det norske magasinet Ultra Sport vakte kulekjører Kari Traa oppsikt med dette bildet.
Hele Norges coronakart