Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

-  Dette ender i ny verdensrekord

Torsdag kveld var Bjørn Einar Romøren (23) en hårsbredd fra å bli vraket på laget til normalbakkerennet. I går svarte han med fjerdeplass og sesongbeste.

OBERSTDORF (Dagbladet): -  Nå kommer det bare til å gå framover. Jeg har for vane å hoppe godt på slutten av sesongen, og tror det vil ende i ny verdensrekord i Planica neste måned. Jeg har 227 meter som rekord, og mener 240 meter bør være innen rekkevidde i den slovenske mammutbakken, sier Romøren til Dagbladet.

Før rennet i går hadde han en 10. plass fra Engelberg som besteinnsats denne VM-vinteren.

-  Vendepunktet kom på Lillehammer uka før avreisen til VM. Da begynte jeg å tråkke ned i hoppet, og har hatt framgang siden. Selv om mange sikkert synes finaleomgangen var en nedtur, ser jeg på fjerdeplassen som en seier, sier Romøren.

-  Godt for sjela

Sist vinter slo han til med to sterke v-cupseirer i mars. Først i Lahti, deretter i Kuopio. På Lillehammer ble han andremann, i Kollen nummer tre. Det er ingen grunn til at de prestasjonene ikke skal kunne gjentas.

-  For meg gjorde normalbakkerennet godt for sjela. For første gang i år hoppet jeg ordentlig på ski. I førsteomgangen var jeg heldig med forholdene, og lå på andreplass. I finaleomgangen var det tungt. Da hadde jeg heller ikke den samme gode følelsen i lufta, sier Romøren.

Småfeil gjorde at han endte uten medalje og bonuspenger.

-  Med to perfekte hopp hadde gullet vært mitt. Dessverre tråkket jeg ikke helt reint i hoppet. Det kostet meg en medalje, sier Romøren.

 STILRENT:  Lite å si på nedslaget til Bjørn Einar Romøren i Oberstdorf. Nå tror han framgangen i normalbakken skal ende i verdensrekord i mammutbakken i Planica. Foto: Ole C. H. Thomassen
STILRENT: Lite å si på nedslaget til Bjørn Einar Romøren i Oberstdorf. Nå tror han framgangen i normalbakken skal ende i verdensrekord i mammutbakken i Planica. Foto: Ole C. H. Thomassen Vis mer

-  Nedslaget ødela

Landslagstrener Mika Kojonkoski mener nedslaget i finaleomgangen gjorde at Romøren ikke fikk seg en tur på seierspallen.

-  Likevel er jeg stolt av både det han og resten av laget presterte. Da vi kom til VM, sleit vi voldsomt i den lille bakken. Dagens lagkonkurranse kan bli en stor opplevelse for alle nordmenn, sier Kojonkoski.

-  Går for gull

-  Da går vi for gull, som i skiflygings-VM sist vinter. Hopper vi godt og er heldige med forholdene, er det ingen som slår oss, sier Romøren.

De fire som hoppet i går får ny tillit i lagkonkurransen: Bjørn Einar Romøren (fire), Roar Ljøkelsøy og Lars Bystøl (delt niendeplass) og Sigurd Pettersen (14).

-  Før rennet i går var vi enige om ikke å gjøre forandringer hvis alle kom blant de 15 beste. Det vil si at Daniel Forfang må vente, sier Kojonkoski.

Ville vunnet

Hadde det vært lagkonkurranse i går, ville Norge tatt gull, Finland sølv og Østerrike bronse. Den norske kvartetten tok til sammen 979,5 poeng, Finland 974,5 og Østerrike 959. Utgangspunktet til et etterlengtet VM-gull kan i hvert fall ikke bli bedre.

FORNØYD: Et feiltråkk i andrehoppet kostet kanskje Romøren gullet. Likevel er han tilfreds.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media