Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Dette er akkurat som NM

Thor Hushovd vant igjen - Boasson Hagen sikret dobbelt norsk.

SJEFEN IGJEN: Som om Thor Hushovd ikke hadde levert nok: I dag ble han igjen sentrum for begivenhetene i Tour de France, sammen med Edvald Boasson Hagen bak. Dobbelt norsk på den sekstende etappen!Foto: SCANPIX/EPA/IAN LANGSDON
SJEFEN IGJEN: Som om Thor Hushovd ikke hadde levert nok: I dag ble han igjen sentrum for begivenhetene i Tour de France, sammen med Edvald Boasson Hagen bak. Dobbelt norsk på den sekstende etappen!Foto: SCANPIX/EPA/IAN LANGSDON Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Thor Hushovd tok sin tiende etappeseier i Tour de France i ettermiddag - etter å ha slått Edvald Boasson Hagen i spurten på den sekstende etappen.

Sammen med Ryder Hesjedal kom de to nordmennene alene mot mål i Gap etter å ha vært i brudd lenge - og da viste tordenguden kjempekreftene igjen.

Thor Hushovd ble for sterk for både landsmannen og lagkameraten, og tok sin individuelle seier nummer to i årets Tour de France, på en utrolig norsk dag.

- Dette er akkurat som NM, er Hushovds første ord til TV 2 etter seieren.

SPURTEN: Ryder Hesjedal jubler for Garmin-Cervelo-lagkameraten i det Thor Hushovd slår Edvald Boasson Hagen de siste meterne.Foto: SCANPIX/AFP/LIONEL BONAVENTURE
SPURTEN: Ryder Hesjedal jubler for Garmin-Cervelo-lagkameraten i det Thor Hushovd slår Edvald Boasson Hagen de siste meterne.Foto: SCANPIX/AFP/LIONEL BONAVENTURE Vis mer

- Jeg vet ikke, dette er uvirkelig. Jeg startet Touren bra, og fikk tempoetappen og en deilig individuell etappe. Så kom dagen i dag med Edvald og Ryder Hesjedal. Det er utrolig at vi er bare to nordmenn, og så kjemper vi om seieren, sier verdensmesteren.

Hushovd synes det var en utrolig opplevelse å kjempe side ved side med Boasson Hagen hele veien.

- Det var fantastisk, og jeg er sjeleglad for denne seieren. Den jeg vant her om dagen alene var ekstremt spesiell, men det å kjøre sånn mot Edvald, det tenkte jeg mye på underveis, det var utrolig. Det var som å kjøre et NM, og det er ekstremt mange nordmenn langs løypene her også. Alle sier de er fantastiske supportere å ha her, sier Thor Hushovd.

- I dag hadde jeg nese for hva jeg skulle gjøre, og klarte å kalkulere kreftene på veien inn, sier han.

Trio til mål
Ti mann kom seg etter hvert unna på den sekstende etappen fra Saint-Paul-Trois-Chateaux til Gap, og blant dem satt Thor Hushovd og Edvald Boasson Hagen.

PÅ TOPPEN AV PALLEN: Thor Hushovd jubler - igjen. Foto: SCANPIX/AFP/PASCAL PAVANI
PÅ TOPPEN AV PALLEN: Thor Hushovd jubler - igjen. Foto: SCANPIX/AFP/PASCAL PAVANI Vis mer

Igjen var nordmennene i begivenhetenes sentrum.

Med noen få mil igjen til mål begynte rytterne i bruddet å støte på hverandre, først forsøkte Mikhail Ignatjev fra Team Katusja, så fulgte Hushovds lagkamerat Ryder Hesjedal - som fikk en luke opp mot den siste toppen mot Col de Manse.

Men nordmennene slo tilbake. Kort etter toppen var Hushovd og Hagen sammen med Hesjedal igjen, med bare kilometer igjen til mål.

Det skulle stå mellom de tre.

På oppløpet måtte Hesjedal gi seg da Thor Hushovd kom seg forbi, Edvald Boasson Hagen førsøkte å komme seg på siden, men det var ikke nok.

Thor Hushovd var for sterk - igjen - og tok sin tiende etappeseier totalt, den tredje i årets Tour med to individuelle av dem.

Helt fantastisk.

Voeckler beholder gul trøye
Samtidig fortsatte, noe overraskende, dramaet mellom sammenlagtkandidatene blant forfølgerne bak på den 162,5 kilometer lange etappen.

Alberto Contador prøvde seg i den siste bakken opp mot Col de Manse, og fikk lenge følge av Schleck-brødrene og Ivan Basso, Evans og de andre - og selvfølgelig Thomas Voeckler.

Men Contador hadde krefter på lager, og Schleck-brødrene fikk slite.

Bare Cadel Evans og Samuel Sanchez fulgte Saxo Bank-spanjolen, mens de andre tapte sekunder, opp mot den siste toppen.

Til slutt visste Evans seg sterkest av disse.

BMC-rytteren kjørte inn til ellevte plass, foran Contador og Samuel Sanchez, men ikke fort nok til å frata Thomas Voeckler den gule trøya.

- Jeg er ikke skuffet og heller ikke veldig fornøyd, men jeg gjorde det jeg kunne. Jeg tapte noen sekunder mot Evans, Contador og Sanchez, men jeg klarte ikke å følge dem, sier Voeckler.

Mest dramatisk ble det for Schleck-brødrene, spesielt Andy, som kjørte i mål over et minutt etter Evans og Contador. Også Ivan Basso tapte mye tid.