- Dette er akkurat som NM

Thor Hushovd vant igjen - Boasson Hagen sikret dobbelt norsk.

SJEFEN IGJEN: Som om Thor Hushovd ikke hadde levert nok: I dag ble han igjen sentrum for begivenhetene i Tour de France, sammen med Edvald Boasson Hagen bak. Dobbelt norsk på den sekstende etappen!Foto: SCANPIX/EPA/IAN LANGSDON
SJEFEN IGJEN: Som om Thor Hushovd ikke hadde levert nok: I dag ble han igjen sentrum for begivenhetene i Tour de France, sammen med Edvald Boasson Hagen bak. Dobbelt norsk på den sekstende etappen!Foto: SCANPIX/EPA/IAN LANGSDON Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Thor Hushovd tok sin tiende etappeseier i Tour de France i ettermiddag - etter å ha slått Edvald Boasson Hagen i spurten på den sekstende etappen.

Sammen med Ryder Hesjedal kom de to nordmennene alene mot mål i Gap etter å ha vært i brudd lenge - og da viste tordenguden kjempekreftene igjen.

Thor Hushovd ble for sterk for både landsmannen og lagkameraten, og tok sin individuelle seier nummer to i årets Tour de France, på en utrolig norsk dag.

- Dette er akkurat som NM, er Hushovds første ord til TV 2 etter seieren.

- Jeg vet ikke, dette er uvirkelig. Jeg startet Touren bra, og fikk tempoetappen og en deilig individuell etappe. Så kom dagen i dag med Edvald og Ryder Hesjedal. Det er utrolig at vi er bare to nordmenn, og så kjemper vi om seieren, sier verdensmesteren.

Hushovd synes det var en utrolig opplevelse å kjempe side ved side med Boasson Hagen hele veien.

- Det var fantastisk, og jeg er sjeleglad for denne seieren. Den jeg vant her om dagen alene var ekstremt spesiell, men det å kjøre sånn mot Edvald, det tenkte jeg mye på underveis, det var utrolig. Det var som å kjøre et NM, og det er ekstremt mange nordmenn langs løypene her også. Alle sier de er fantastiske supportere å ha her, sier Thor Hushovd.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer