ARRESTERT: Wayne Rooneys arrestasjonsbilde, utsendt av politiet i Loudoun fylke. Foto: AP
ARRESTERT: Wayne Rooneys arrestasjonsbilde, utsendt av politiet i Loudoun fylke. Foto: APVis mer

Årsaken til Wayne Rooneys arrestasjon

Dette er årsaken til hvorfor Wayne Rooney ble arrestert

Fotballspilleren skal ha blandet sovetabletter og alkohol.

Søndag ble det kjent at Wayne Rooney ble arrestert i desember på grunn av overstadig beruselse og banning på et offentlig område i Loudoun, Virginia i USA. Manchester United-legenden og nåværende D.C United-spiller måtte betale en bot på 25 dollar, omtrent 216 norske kroner, i tillegg til saksomkostninger på 91 dollar, altså 783 norske kroner. Det viser offentlige rettsdokumenter.

Den tidligere engelske landslagsspilleren ble arrestert den 16. desember på Dulles flyplass i Virginia da han nettopp hadde returnert fra en tur i Saudi-Arabia. Rooney hadde vært på ferie i Riyadh.

Nå er det kjent hvorfor Rooney oppførte seg som han gjorde. I en offentlig uttalelse sier Rooneys pressetalsmann dette:

«Underveis i flyturen tok Wayne Rooney en foreskrevet mengde sovetabletter blandet med konsumering av alkohol. Han ble derfor desorientert ved ankomst.»

Arrestasjonen var altså et resultat av at fotballspilleren følte seg desorientert etter å ha blandet både sovetabletter og alkohol på flyturen hjem.

Talsmannen forklarer hva som skjedde videre:

«Han ble derfor tilnærmet av politiet som arresterte ham på grunn av en mindre forseelse.»

Wayne Rooney hadde ifølge lokale myndigheter brutt loven. Banning og å være beruset på offentlig sted er en forseelse i amerikanske lover.

«Han mottok derfor en bot, og ble løslatt på flyplassen kort tid etterpå. Saken er nå slutt.» Det sier pressetalsmannen videre, og avslutter med:

«Wayne vil gjerne vise sin takknemlighet for måten han ble behandlet av alle involverte.»