Dette er Arvesens beste Hushovd-øyeblikk

- Jeg sto i hotellresepsjonen med sykkelskoa i hånda.

NUMMER ÉN: Her vinner Thor Hushovd overlegent på Champs-Élyées. En bragd Kurt Asle Arvesen setter høyest i 36-åringens karriere. - I tillegg vant han jo VM, da, legger eresfjordingen til. REUTERS/Jacky Naegelen (FRANCE)
NUMMER ÉN: Her vinner Thor Hushovd overlegent på Champs-Élyées. En bragd Kurt Asle Arvesen setter høyest i 36-åringens karriere. - I tillegg vant han jo VM, da, legger eresfjordingen til. REUTERS/Jacky Naegelen (FRANCE) Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(procycling.no): I 1997 bidro verdensmestertittelen til Kurt Asle Arvesen i stor grad til å holde en umotivert Thor Hushovd i gang på sykkelen.

- Ja, det er vel en historie der. Han var på guttetur på Gran Canaria og hadde delvis lagt opp. Så vant jeg U23-VM, og da tenkte vel han: «Klarer han det, så skal jeg klare det og». Og det gjorde han jo.

- Thor vant tempogull i samme aldersklasse året etter. Deretter ble han jævlig god, sier Kurt Asle Arvesen til procycling.no.

Arvesen inspirerte Hushovd For noen år tilbake forklarte Hushovd til VG at den tre år eldre kompisens opptur ga ham en voldsom treningsiver.

- Jeg var veldig usikker på hva jeg ville. Dersom det hadde dukket opp noe annet å gjøre, hadde jeg trolig hoppet på, har Hushovd uttalt til VG.

Så fikk han vite om den norske triumfen mens han ventet på bagasjen på Gran Canaria:

- Plutselig ville jeg bare hjem og trene så fort som overhodet mulig. Jeg ble helt besatt på å trene.

- Betyr alt for norsk sykkelsport Resten av historien med ti etappeseirer fra Tour de France og VM-triumfen i Geelong har blitt norsk allemannseie.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer