MEDISINSK VIDUNDER?: - Han er et fysisk vidunder som har kommet hit i fremragende form, sa Carlos Diez til Mundo Deportivo om 24-åringens ankomst. Det er ikke alle like overbevist om lenger. Foto: AP Photo/Tom Hevezi
MEDISINSK VIDUNDER?: - Han er et fysisk vidunder som har kommet hit i fremragende form, sa Carlos Diez til Mundo Deportivo om 24-åringens ankomst. Det er ikke alle like overbevist om lenger. Foto: AP Photo/Tom HeveziVis mer

Dette er Bale-lista Real Madrid-fansen ikke kommer til å like

30 skader på seks år.

(Dagbladet): Da Gareth Bale i sommer ble presentert for Real Madrid-fansen, var det ikke bare som mannen som skulle være med på å dytte Barcelona ned fra den spanske tronen.

Han ble også av den spanske hovedstadsklubbens lege karakterisert som et medisinsk vidunder. 100 millioner euro med fysisk perfeksjon.

- Han er et fysisk vidunder som har kommet hit i fremragende form, sa Carlos Diez til Mundo Deportivo om 24-åringens ankomst.

Men halvannen måned etter at waliseren ble klar for «Los Blancos» er ikke alle lenger like overbevist om Bale er et fysisk fenomen.

134 minutter Etter at Bale tok turen til den iberiske halvøy i august, har kan bare spilt beskjedne 134 minutter og notert seg for én scoring mot Villarreal.

Resten av tiden har han vært skadet.

Han fikk seg senest en trøkk mot Getafe for tre uker siden. Det var allerede før kampen hadde startet, og siden har ikke Bale spilt ett minutt.

30 skader Og statistikken viser at det knapt er en skade lynvingen ikke har pådratt seg. Iløpet av de siste seks årene har han skadet ankler, hofter, lår, rygg, knær og lyske. Totalt er det hele 30 i tallet, skriver danske Extrabladet.

Bare i år har han blitt satt på sidelinjen åtte ganger etter en trøkk.

Mange av skadene har riktignok vært mer eller mindre ubetydelige, men flere av dem har også vært av det alvorlige slaget.

I desember 2007 ble Bale operert for et avrevet leddbånd i høyre ankel, mens han to år senere igjen måtte under kniven for et inngrep i menisken i venstre kne.

Skadet, eller ei? Senest denne helgen kom det rapporter om at Bale også må belage seg på en operasjon på grunn av en skiveprolaps. En operasjon som vil sette ham ut av spill i lengre tid.

KNALL OG FALL: Det er knapt en skade i den medisinske håndboka Gareth Bale ikke har pådratt seg iløpet av de siste seks årene. Foto: AP Photo/Matt Dunham
KNALL OG FALL: Det er knapt en skade i den medisinske håndboka Gareth Bale ikke har pådratt seg iløpet av de siste seks årene. Foto: AP Photo/Matt Dunham Vis mer

Real Madrid gikk senere samme dag ut og avfeide påstandene til den spanske avisen Marca.

- Det stemmer ikke på noen måte at spilleren har prolaps i mellom skive L5-S1 som rapportert av Marca. Spilleren har en liten kronisk kul i en ryggskive som ikke vil hindre ham i å spille, sa klubben i en pressemelding.

Men Real Madrid har ikke alltid vært like imøtekommende med spillernes behov på denne fronten. Både Gonzalo Higuain og Hamit Altintop måtte begge under kniven da de var i klubben.

Den gang var José Mourinho rasende over at klubben lot det gå så lang tid før de tillot Higuain å opereres.

John Terry, Yaya Touré og Santi Cazorla er andre spillere som har hatt den samme operasjonen, men har kommet tilbake i gammelt slag.