(Dagbladet.no): De siste dagene har kinesiske myndigheter slått hardt ned på opptøyene i Tibet. De startet med en markering av 49-årsdagen for opprøret i 1959.
Resultatet har blitt de største opptøyene på to tiår - og det et halvt år før OL starter i Beijing.
NUPI-forsker Andreas Selliaas tror OL-presset mot Kina bare vil øke framover.
- Har bare sett begynnelsen
- Til nå har vi bare sett begynnelsen på det trykket som kinesiske myndigheter vil bli utsatt for i forbindelse med OL, skriver Selliaas i sin blogg, «Sportens uutholdelige letthet».
Han mener mars blir måneden da det virkelige medieballet starter. Årsaken er todelt:
- For det første er det presidentvalg på Taiwan 22. mars. For det andre starter den olympiske fakkelstafetten 24. mars, framhever han.
Kritiserer IOC - De to begivenhetene er viktige hver for seg, men de er også sterkt knyttet til hverandre, poengterer Selliaas, som leder prosjektet Sport og forsoning i samarbeid med Raftostiftelsen.
Overfor TV 2 i dag går han for øvrig ut mot Den internasjonale olympiske komité (IOC), som hevder den ikke er noen politisk organisasjon.
Les artikkelen gratis
Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.
Gå til innlogging medVi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.
Vi bryr oss om ditt personvern
Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.
Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger