- Dette er bare helt sinnsykt stort

Andreas Bakkerud og Petter Solberg sørget for dobbelt norsk i rallycross-EM.

DOBBELT: Andreas Bakkerud tok sin andre strake seier i rallycross-EM i Frankrike, søndag. Her fra em-runden i sverige for en måned siden. Foto: Jørgen Steinli / NTB scanpix
DOBBELT: Andreas Bakkerud tok sin andre strake seier i rallycross-EM i Frankrike, søndag. Her fra em-runden i sverige for en måned siden. Foto: Jørgen Steinli / NTB scanpixVis mer

For første gang på mer enn to år gasset to nordmenn inn til dobbeltseier i rallycross-EM da Andreas Bakkerud (21) triumferte foran Petter Solberg (38) i Frankrike søndag.

Bakkerud tok sin annen EM-rundeseier på rad etter triumfen i svenske Höljes for straks to måneder siden. For tidligere rallyverdensmester Solberg var det sesongens og karrierens annen podiumplassering i hans nye sport.

- Dette er bare sinnssykt stort. Jeg slo stjerner som Loeb, Solberg og Faust. De har vært idolene mine i mange år. Heldigvis for meg fikk Petter problemer med nedslitte bakdekk i finalen. Jeg var veldig offensiv etter at han tok starten, og jeg slo til i akkurat riktig øyeblikk, sa Andreas Bakkerud.

Etter seieren i Höljes kastet bergenseren kjøreskoene sine til publikum, uten verken å ha noen i reserve eller råd til nye. I Frankrike nøyde han seg med tradisjonelle piruetter i feiringen.

Nærmer seg Forrige gang to nordmenn sikret dobbeltseier var i Nederland for litt over to år siden. Da seiret Sverre Isachsen foran Ludvig Hunsbedt.

- Jeg kommer til å vinne løp i rallycross også, og vi nærmer oss stadig det nivået vi ønsker med bilen, men fortsatt gjenstår noen detaljer. På startstreken i finalen visste jeg at bakdekkene ville by på problemer ettersom det beste settet beklageligvis lå igjen i depotet, sa Petter Solberg.

Østfoldingen feiret annenplassen som en seier. Tredjeplassen fra Portugal i april var det beste resultatet før søndagens franske opptur for publikumsfavoritten.

VM-håp Med et VM i rallycross på trappene allerede neste sesong, ser norsk bilsport godt skodd ut. Bakkerud, lillebror Solberg og Mats Lysen har levert plasseringer på seierspallen. Og like bak er det bare tidsspørsmål før storebror Henning Solberg og Alexander Hvaal er der også.

- Det er helt utrolig, etter den svake sesongstarten for oss alle, hvordan vi har tatt oss opp. At lille Norge fortsatt skal dominere såpass i rallycross er «helt verst». Vi har enormt med historie å forsvare i denne sporten, mente Petter Solberg.

Nidobbelt rallyverdensmester Sebastien Loeb (39) tok seg til semifinale på plassen etter Solberg, men ble slått ut der. Rallyfører Kris Meeke greide ikke å gå videre fra de innledende omgangene.

Også Hvaal og Henning Solberg ble slått ut i semifinalene.

Neste EM-runde avvikles i østerrikske Greinbach om to uker. Siste runde går i tyske Buxtehude helgen etter.

(NTB)