- Dette er bare latterlig

Nytt LSK-tap, og Tromsø vant for første gang på hjemmebane.

(Dagbladet.no:) Tromsø - Lillestrøm 1-0. Det er over tre år siden TIL sist gang tapte for Lillestrøm, og i kveld ble den statistikken enda bedre - og den teller nå seks Tippeliga-kamper.

Det var lite som tydet på at Tromsø ligger nederst i Tippeligaen, og at Lillestrøm er i toppen.

For spesielt i 2. omgang var Gutan gode, og Lillestrøm svake. Et topplag bør skape mer enn de klarte i denne kampen.

Men til tross for denne seieren tar Tromsø ferie helt nederst i Tippeligaen.

- Vi skal ikke undervurdere betydningen av denne seieren. Nå går vi inn i en viktig fase med forberedelser til høstsesongen, og da gjør det godt med tre ferske poeng, sier matchvinner Thomas Hafstad til Bladet Tromsø.

- Vi hadde kontroll

Dette var Lillestrøms andre tap på rad, etter at de forrige helg røyk for Sandefjord på hjemmebane. Uwe Rösler er naturlig nok svært skuffet.

- Vi hadde fullstendig kontroll, og så gir vi bort poeng etter individuelle feil. Dette er bare latterlig, sier han til TV 2.

SKUFFET: Uwe Rösler mener at Lillestrøm hadde kontroll på Alfheim. Foto: SCANPIX
SKUFFET: Uwe Rösler mener at Lillestrøm hadde kontroll på Alfheim. Foto: SCANPIX Vis mer

Dermed klarte ikke LSK å legge skikkelig press på Brann, foran deres kamp mot Rosenborg på Lerkendal.

- Vi hadde vært fornøyd med ett poeng i dag, sier Rösler.

Og det var tydelig, for Kanarifuglene slet med å skape gode og mange nok sjanser til å vinne.

Kjedelig 1. omgang

Ingen av lagene klarte å få skikkelig grep om 1. omgangen på Alfheim - som nå skal få kunstgress. Spillet bølget fram og tilbake, men det var ikke akkurat fartsfylt og sjanserikt.

Begge lag ble som regel stoppet 20 meter fra mål, takket være godt forsvarsspill og god midtbanejobbing.

Olivier Occean stusset tidlig i kampen et innlegg forbi Kenny Stamatopolous, som egentlig burde hatt frispark i den situasjonen, men Bejamin Kibebe reddet på streken.

Like etter fikk Anders Rambekk ballen i beina etter et langt innkast, men han fikk ikke stokket beina på fem meter og klarte heller ikke avsluttet på mål.

Tromsø hadde ikke veldig mye å by på, og det ble mye nesten. Men Lars Iver Strand fikk i hvert fall fyrt av et skudd på mål etter en drøy halvtime, men han var såpass presset av Shane Stefanutto at Heinz Müller reddet enkelt.

Michael Mifsud ble kort tid før pause nydelig framspilt av Robert Koren, men han ble presset av Kibebe, og klarte ikke sette avslutningen på mål.

Det var lite å si på det defensive hos Tromsø, og det var ikke så mye som tydet på at dette var en kamp mellom topp og bunn.

Flott TIL-scoring

Tromsø fortsatt kontroll bakover i starten av 2. omgang, og klarte i tillegg å spille seg til gode sjanser.

Lars Iver Strand slo et innlegg 45 grader ut til Bernier, som skjøt rett i Rambekk fra 14-15 meter.

Samme Bernier fyrte av et meget godt skudd etter 67 minutter, som hadde retning mot krysset. Heinz Müller kastet seg og leverte en flott publikumsredning.

Fem minutter etter dette sendte Thomas Hafstad TIL i ledelsen. Bernier startet angrepet, Hans Åge Yndestad slo et glimrende innlegg fra venstresida og Ole Martin Årst headet ned til Hafstad i boksen. Han saksesparket ballen i mål forbi Müller.

- Jeg har alltid likt å komme slik på løp i boksen. Godt å klinke ballen i mål, sier Hafstad.

Også etter dette hadde Tromsø et par gode sjanser, og selv om Lillestrøm måtte score de siste minuttene - så det hele tida ut til å gå mot TIL-seier.

Debatt

Hva synes du om kampen mellom Tromsø og Lillestrøm?