- Dette er bare oppspinn

Vonn tar et oppgjør med ryktene.

NUMMER ÉN OG TO: Maria Riesch (t.v) er blitt god i Lindsey Vonns favorittdisipliner. Her går den tyske jenta til topps på pallen i Cortina d'Ampezzo. Foto: EPA/ETTORE FERRARI
NUMMER ÉN OG TO: Maria Riesch (t.v) er blitt god i Lindsey Vonns favorittdisipliner. Her går den tyske jenta til topps på pallen i Cortina d'Ampezzo. Foto: EPA/ETTORE FERRARIVis mer

(Dagbladet): Lindsey Vonn (26) har vunnet verdenscupen tre år på rad.

Maria Riesch (26) leder årets verdenscup når VM starter på hennes hjemsted Garmisch Partenkirchen i morgen.

Nå går Vonn ut og avviser at de to ikke lenger er bestevenninner.

- Det er bare oppspinn. Vi har noen gode dager, andre dager er ikke så gode. Det er jobben vår. Vi er fortsatt gode venner. Dette handler om at vennskap ikke endrer seg etter om vi vinner eller taper renn. Jeg prøver bare å vinne, det gjør hun også. Dette er vanskelig fordi vi prøver å vinne de samme titlene, sier Vonn til AP.

Bakgrunnen for Vonns utspill er rykter i alpinmiljøet, som fikk fart etter at Riesch-intervju hvor hun stiller spørsmål ved om den amerikanske jenta tåler konkurransen om v-cupen.

- Vi kommer godt overens, men nå er det litt annerledes. Det var ikke lett for meg før, men jeg prøvde å ikke la folk se det da hun var bedre. Jeg skulle ønske hun gjorde det samme nå, sa Riesch forrige helg.

Motiveres ikke av Riesch Den regjerende slalåm-verdensmesteren og den doble OL-gullvinneren fra sist vinter sa hun var skuffet over Vonn, og mente at USA-løperen ikke taklet nederlag på en verdig måte.

- Derfor er vennskapet ikke det samme, sa Riesch.

Vonn vant både Super G og utfor i siste VM, og mener Rieschs uttalelser er tatt ut av sin sammenheng. De to er like gamle og skal ha vært gode venner i en årrekke.

FEIRET JUL SAMMEN: Lindsay Vonn (t.v) synes det er vanskelig, men holder på at hun og Maria Riesch fortsatt er gode venner. Foto: AFP/ALBERTO PIZZOLI
FEIRET JUL SAMMEN: Lindsay Vonn (t.v) synes det er vanskelig, men holder på at hun og Maria Riesch fortsatt er gode venner. Foto: AFP/ALBERTO PIZZOLI Vis mer

Riesch har tidligere hatt Vonn på julebesøk i familiehjemmet i VM-byen. Og Vonn er fortsatt invitert til Rieschs bryllup ved sesongslutt.

- Jeg liker å konkurrere mot henne, hun er alltid generøs. Jeg motiveres ikke av å prøve å slå Maria. Det gjør det mer interssant at ingen tror vi kan konkurrere og være gode venner. Men det er vår historie, og jeg synes det er en god historie, sier Vonn.

Satser på medaljer i alt Riesch har denne sesongen vært på pallen 11 ganger, både i utfor, super-g, storslalåm og slalåm.

- Jeg håper at jeg i teorien har sjanse til en medalje i hver øvelse. Med noen få unntak har jeg fått en perfekt sesopng. Derfor er forventningene større enn noensinne, sier Riesch.

Første VM-øvelsene for alpinjentene er Super G i morgen kl. 11.

- Dette kan slå ut begge veier. Maria har hjemmebanefordel, men hun har også hjemmebanepress, sier Vonn.

HJEMMEBANE: Her suser Maria Riesch ned løyper hun kjenner veldig godt i Garmisch Partenkirchen, der hun har vokst opp. Foto: AP/Elvis Piazzi
HJEMMEBANE: Her suser Maria Riesch ned løyper hun kjenner veldig godt i Garmisch Partenkirchen, der hun har vokst opp. Foto: AP/Elvis Piazzi Vis mer