LIVERPOOL-MANAGER:  Brendan Rodgers. FOTO: NTB SCANPIX
LIVERPOOL-MANAGER: Brendan Rodgers. FOTO: NTB SCANPIXVis mer

- Dette er bare starten for Liverpool

Stolt Rodgers.

(Dagbladet): Liverpool må trolig se at Premier League-pokalen glipper, men manager Brendan Rodgers er stolt uansett hvordan det går søndag. Han lover at klubben blir enda sterkere neste sesong.

Anfield-laget lå an til å styre mot sitt første seriegull på 24 år, men et 0-2-tap for Chelsea og en påfølgende 3-3-kollaps mot Crystal Palace har i stedet gjort Manchester City til stor gullfavoritt.

Liverpool må slå Newcastle i søndagens avslutningsrunde, men samtidig håpe på at City taper for West Ham på eget gress, for å vinne Premier League.

Rodgers var naturligvis skuffet etter mandagens kamp mot Palace, der laget hans rotet bort 3-0 til 3-3 i sluttminuttene. Han er uansett fornøyd med Liverpools sesong. Få - om noen - trodde i fjor sommer at rødtrøyene ville være i stand til å kjempe om seriemesterskapet.

- Dette er bare starten for vår del. Denne sesongen er ikke et engangstilfelle. Bare se på utviklingen vi har hatt de siste årene. Vi har trolig gjort vår beste gullkamp på 24 år. Steven Gerrard er 33 år, og dette er det nærmeste han har vært å vinne tittelen. Han vil bli enda bedre neste sesong, sier Rodgers.

- Unge spillere som Raheem Sterling, Jon Flanagan, Jordan Henderson, Joe Allen og Philippe Coutinho vil vokse og forbedre seg. Selvsagt, jeg forventer at de andre lagene vil bruke godt med penger og forbedre seg, men det kommer vi også til å gjøre, legger han til.

Comeback i mesterligaen Til høsten er Liverpool tilbake i mesterligaen for første gang siden 2009. Enkelte supportere frykter at en tynn stall kan gi problemer med langt flere kamper. Rodgers tar det hele med ro.

- Historien viser at det kan oppstå trøbbel når et lag må spille flere turneringer, men å være tilbake i mesterligaen er noe vil skal nyte. Vi skal bruke sommeren godt til å forsterke laget med kvalitet, mener Rodgers.

Selv om nordiren er optimist på Liverpools vegne, erkjenner han at poengtapet for Crystal Palace var et hardt slag.

- Jeg har kanskje aldri følt meg så dårlig etter en kamp noensinne. Det var fryktelig. Du så hvilke følelser som utspant seg blant supporterne etterpå, og det var akkurat det samme i garderoben.

Rodgers har vært Liverpool-manager siden sommeren 2012. (NTB)