Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Dette er Bjørndalens 13 år yngre kjæreste

- Bare godt å si om henne.

STJERNE:  Darja Domratsjeva har tre OL-gull og to VM-gull. Selv om hun blir mamma, har hun ikke tenkt å legge opp. Foto: Jon Eeg / NTB Scanpix
STJERNE: Darja Domratsjeva har tre OL-gull og to VM-gull. Selv om hun blir mamma, har hun ikke tenkt å legge opp. Foto: Jon Eeg / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Ole Einar Bjørndalen (42) serverte to store nyheter på en pressekonferanse i formiddag: Han fortsetter som skiskytter fram til OL i 2018. Og han venter barn med den hviterussiske skiskytteren Darja Domratsjeva (29).

- En veldig hyggelig og trivelig dame. Jeg har bare godt å si om henne, sier Tora Berger, som la opp i 2014 og konkurrerte mot Domratsjeva flere ganger.

Sammen på Ullevaal Ryktene om et forhold mellom Bjørndalen og Domratsjeva har versert lenge. Blant annet ble de observert sammen på Ullevaal under treningskampen mellom Vålerenga og Real Madrid i august i fjor.

Bjørndalen har valgt å være privat, noe han også innrømmet på dagens pressekonferanse. Nå har forholdet kommet så langt at de venter barn i oktober.

Domratsjeva - som også er skiskytter - kommer til å trene så tett opp til fødselen som mulig. Deretter tar hun en liten pause, før hun tar opp treninga igjen i januar.

Domratsjeva er ingen hvem som helst innenfor skiskyting. I Sotsji-OL i 2014 tok hun tre gull. Ett på fellesstart, ett på jaktstart og ett på normaldistansen.

Hun har også to VM-gull fra henholdsvis Ruhpolding (2012) og Nove Mesto (2013).

Skryter Domratsjeva begynte med skiskyting i 1999 og deltok i verdenscupen for første gang i 2005.

- Ingen kommentar, sier konkurrent Fanny Horn Birkeland på spørsmål om hvor lenge det har vært kjent at de to har vært et par. Men hun skryter av Domratsjeva som en hyggelig dame.

- Jeg husker henne som veldig sterk i sporet. Jeg hadde fordel på standplass, så jeg var avhengig av at hun bommet, sier Tora Berger med et smil.

Ingen bombe Berger synes det er moro at Bjørndalen fortsetter, i en alder av 42 år.

- Men det kommer ikke som en bombe, påpeker hun.

- Det er innmari kult. Jeg har mistenkt dette en stund, sier Horn Birkeland.

Les også: Northug: - Jeg er ikke moren

FORSIDESTJERNENE: Ole Einar Bjørndalen og Darja Domratsjeva (t.h.) prydet forsida av fjorårets kalender i regi av Det internasjonale skiskytterforbundet (IBU), sammen med Kajsa Mäkarainen. Foto: IBU-picture / Martin Embacher
FORSIDESTJERNENE: Ole Einar Bjørndalen og Darja Domratsjeva (t.h.) prydet forsida av fjorårets kalender i regi av Det internasjonale skiskytterforbundet (IBU), sammen med Kajsa Mäkarainen. Foto: IBU-picture / Martin Embacher Vis mer