GIGANT: Thomas Müller (20) fikk trøya til Michael Ballack da Chelsea-stjernen ble skadd rett før VM. Her lever han igjen da han scorer sitt tredje mål på to sluttspillskamper i VM. Foto: EPA
GIGANT: Thomas Müller (20) fikk trøya til Michael Ballack da Chelsea-stjernen ble skadd rett før VM. Her lever han igjen da han scorer sitt tredje mål på to sluttspillskamper i VM. Foto: EPAVis mer

Dette er «Blitz Fussball»!

Tyskland maltrakterte Argentina i en oppvisning i kjapt og effektivt angrepsspill.

|||(Dagbladet): Tyskland var ikke regnet blant de største favorittene før VM, men den tid er nå definitivt over.

For et lag Joachim Löw har stablet på beina!

Gjennomsnittsalderen er kun 25 år og stammen i laget vant U21-EM i fjor. Best av alle er 20 år gamle Thomas Müller som fikk sin gjennombruddssesong for Bayern München i år.

- Vi var godt forberedt og slår Argentina grundig. Vi er sultne, jobber hardt og spillet er fantastisk, sier kaptein Lahm etter kampen.

Vi fulgte kampen i VM-studio!

Rett i angrep Allerede etter to minutter og 38 sekunder nikket Müller Tyskland i ledelsen etter et frispark fra banens gigant Schweinsteiger.

FORTVILELSE: Dommer Ravsjan Immatov (Usbekistan) gir Thomas Müller gult for en hands. Det tyske vidunderet fortviler  - han går glipp av semifinalen. Foto: AFP
FORTVILELSE: Dommer Ravsjan Immatov (Usbekistan) gir Thomas Müller gult for en hands. Det tyske vidunderet fortviler - han går glipp av semifinalen. Foto: AFP Vis mer

Etter scoringen fortsatte Tyskland å angripe i lyntempo - «Blitz Fussball». Hver overgangsmulighet ble utnyttet gjennom hele kampen, med friske unge bein. Fantastisk å se på, et mareritt for et rufsete argentinsk forsvar. Allerede i åpningsminuttene ble det klart hva slags planer Tyskland hadde, vanligvis defensive Khedira ble med i alle angrep for å skape enda mer ubalanse.

Egil Olsens profeti om at fotballen ville bli mer og mer gjennombruddshissig er kanskje ikke gått i oppfyllelse helt ennå, men Tyskland er i hvert fall eksponent for direkte angrepsfotball.

I motsetning til Spania som broderer seg rundt midtsirkelen, går de i angrep anført av ungguttene Khedira, Özil og Müller. Heller ikke Podolski og Schweinsteiger er gamle karer.

Liggende Müller Så også da ledelsen ble doblet i andre omgang. Igjen var Thomas Müller i en sentral rolle. Liggende på 25 meter, sendte han gjennom Podolski i feltet. Pasningen inn til Klose var perfekt og den tyske kraftspissen kunne enkelt spasere inn sitt 13. VM-mål på tre turneringer.

Derfra og inn var Argentina sjanseløse og Tyskland blitzet seg gjennom det argentinske forsvaret gang på gang. Kampens tredje og siste mål kom da tidligere kantspiller, nå midtbanebastion, Bastian Schweinsteiger danset innover i feltet og dro av det argentinske forsvaret på veien.

Pasningen ut til midtstopper (!) Arne Friedrich var perfekt og scoringen såre enkel.

- Dette var ikke bare internasjonal klasse, det var mesterklasse, sier trener Joachim Löw på pressekonferasen etter kampen.

Müller mister semien Det er lett å være enig, for på tampen fikk Klose æren av å fastsette sluttresultatet til 4-0 etter nok et blitzangrep. Bredsida inn i nettet er hans 14. VM-mål - ett mål bak brasilianske Ronaldos VM-rekord.

Dette var Kloses 100. landskamp, han står med 52 landslagsmål.

Kaptein Lahm innrømmer nå at Tyskland er blant de store kanonene i mesterskapet.

- Vi er et topplag og en av favorittene. Vi gjorde akkurat det vi skulle, Argentina skapte knapt sjanser. Nå er all fokus på semifinalen, sier Lahm.

Det store skåret i gleden for Tyskland er at vidunderet Müller mister semifinalen etter et svært tynt gult kort for hands.

Diego Maradonas Argentina fikk aldri til noe stort mot Tyskland, Messi gikk seg stadig fast og skapte knapt en sjanse.

- Vi spiller en dårlig kamp og blir straffet. Gjør man slike feil, må man betale, sier en svært skuffet Carlos Tevez etter kampen.