Dette er blodig urettferdig

Hvorfor skal de rene henges ut for å vise 90-tallets skidop?

HENGT UT:  Marit Mikkelsplass, her fra Lillehammer-OL, gikk inn til VM-bronse i Trondheim 1997. Hun var en av de  rene i kvinneeliten dengang, så hvorfor skal hun henges ut på svensk TV i kveld?. FOTO: Jan Greve .
HENGT UT: Marit Mikkelsplass, her fra Lillehammer-OL, gikk inn til VM-bronse i Trondheim 1997. Hun var en av de rene i kvinneeliten dengang, så hvorfor skal hun henges ut på svensk TV i kveld?. FOTO: Jan Greve . Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

NÅR de svenske TV-journalistene i kveld lar Marit Mikkelsplass spille skurkerollen i den påstått avslørende dokumentaren om 90-tallets langrennsdop, er det mer enn dårlig casting. Det er blodig urettferdig.

I de årene denne Oslo-jenta slet for å henge med toppen i internasjonal kvinnelangrenn, var de aller beste dopet. Når TV-journalistene har sirklet inn en blodtest fra vinteren 1997, kunne de med fordelt problematisert det faktum at tre russiske jenter som var med å dominere ski-VM dette året, alle ble tatt for juks:

•• Ljubov Jegerova, Larisa Lazutina og Danilova gikk så kjapt i bakkene utenfor Trondheim fordi de var dopet. Marit Mikkelsplass tok en flott bronse på 3-mila i dette svindelselskapet fordi hun hadde en overlegen klassisk teknikk.

Denne forskjellen i dopkultur fra land til land er det lett å se i dagens langrenn. Etter at de russiske jentene ble plukket vekk en etter en og antidopingarbeidet vant fram i Italia, er det blitt slutt på den kunstige skjevheten blant jentene. Nå vinner de som trener klokest.

Da blir det for stygt å plukke ut en av de rene jentene fra 1990-tallet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer