Dette er Borussia Dortmunds hemmelige våpen

Tyskernes nyvinning: «Footbonauten».

(Dagbladet): I Bundesliga har det ikke gått på skinner så langt denne sesongen, men i Champions League imponerer den regjerende tyske mester Borussia Dortmund voldsomt.

Jürgen Klopps menn er ubeseiret i «Dødens gruppe» D, og topper tabellen, etter blant annet fire poeng på to kamper mot Real Madrid.

Denne uka viste klubben fram et av våpnene de skal bruke for å bli enda bedre enn de allerede er - den såkalte «Footbonauten».

Som ti dedikerte medspillere
Footbonauten er et 14 meter langt og bredt bur, der spillerne en og en plasserer seg i midten. Åtte maskiner pumper baller i ulik høyde mot midten, og der må mottakeren tenke raskt.

Rundt ham er det nemlig 72 åpninger som skal treffes en etter en. Firkanten som skal treffes lyser grønt et øyeblikk før spilleren mottar ballen, med andre ord må man orientere seg allerede før kula treffer skolæret.

- Det er som å ha ti medspillere rundt, som bare er der for å servere deg baller, sier Borussia-talentet Mustafa Amini til CNN.

- I løpet av en vanlig fotballtrening er det umulig å oppnå samme intensitet. Footbonaut lar deg jobbe med enhver svakhet du måtte ha, og sørger for at du spiller med høyt tempo, men også med presisjon, mener Amini.

Klopp-skryt
En annen fordel er selvfølgelig at alt er målbart. Antall treff og tidsbruk kan registreres, og framgangen likeså. Footbonauten styres via en smarttelefon, eller en iPad.

Designer Christian Guttler hevder at spillerne i løpet av 15 minutter i buret mottar og sender videre like mange pasninger som de vanligvis ville gjort på en uke ute på feltet.

Og Borussia Dortmund, som er den første klubben til å ta i bruk maskinen, mener at effekten av treningen kan videreføres til det virkelige fotballivet ute på den ordentlige gressmatta.

- Det er et perfekt verktøy til å forbedre ballbehandlingen, sier Jürgen Klopp, som har hatt nytte av nyvinningen siden før denne sesongen.

- Det krever presisjon under høyt tempo, i fysisk tøffe omgivelser. Det har hele pakka, mener Borussia Dortmund-treneren.

Motstandere mangler selvfølgelig.

Har skapet fullt av Chelsea-pokaler, nå skal han senke gamleklubben - Se Oddsprogrammet!