MODERNE KLASSIKER: Ligaoppgjøret mellom Manchester United og Manchester City på Old Trafford i september var en umiddelbar klassiker. Får man halvparten så mye underholdning i morgendagens Manchester-derby, blir det en meget severdig kamp på City of Manchester Stadium.Foto: SCANPIX/AFP PHOTO/ANDREW YATES
MODERNE KLASSIKER: Ligaoppgjøret mellom Manchester United og Manchester City på Old Trafford i september var en umiddelbar klassiker. Får man halvparten så mye underholdning i morgendagens Manchester-derby, blir det en meget severdig kamp på City of Manchester Stadium.Foto: SCANPIX/AFP PHOTO/ANDREW YATESVis mer

- Dette er Citys store sjanse

Solheim og Alsaker spår vanskeligheter for «såret» United.

||| (Dagbladet): Sir Alex Ferguson la lista på forventningsnivået skyhøyt foran morgendagens Manchester-derby på City of Manchester Stadium på sin ukentlige pressekonferanse fredag formiddag.

- Dette kan være det mest betydningsfulle derbyet jeg noensinne har vært en del av. City kan skaffe seg Champions League-plass, og de har vært i strålende form de siste ukene, sa United-sjefen.

Med 23 års fartstid i sjefsstolen på Old Trafford, har skotten bygget seg opp et visst sammenligningsgrunnlag, og burde i så måte vite hva han prater om.

- Jeg har svære forventninger til kampen. Når Ferguson bruker den betegnelsen på det, bygger han opp forventningsnivået deretter. Utgangspunktet er høyinteressant med et City-lag i form mot et såret United, som har vært igjennom sin verste uke på mange år. Det er en herlig kombinasjon, sier TV 2-kommentator Øyvind Alsaker, som forventer seg et jevnt oppgjør.

TROR PÅ UAVGJORT: TV 2-kommentator Øyvind Alsaker spår at morgendagens byderby ender med en målrik poengdeling.Foto: Cornelius Poppe / SCANPIX
TROR PÅ UAVGJORT: TV 2-kommentator Øyvind Alsaker spår at morgendagens byderby ender med en målrik poengdeling.Foto: Cornelius Poppe / SCANPIX Vis mer

- Det står utrolig mye på spill. United må vinne, mens uavgjort kan være nok for City, selv om også de bør ha en seier med Tottenham pustende i nakken, poengterer han, før han drister seg til en spådom av utfallet.

- Jeg spår en U. En målrik U, sier Alsaker til Dagbladet.

Studiovert Dag Solheim i Canal+ tror at det er gode muligheter for at samtlige tre poeng blir igjen på Eastlands, noe som vil sette den definitive spikeren i United-kista hva et fjerde ligagull på rad angår.

- Dette er kampen for City. Slår de United, vinner de ikke ligamesterskapet. Samtidig er City langt på vei til 4.-plassen. Og så føler de at de burde hatt med seg noe fra Old Trafford i ligaen. Jeg tror City er gode nok til å vinne nå, sier Solheim til Dagbladet.

- City vel så gode
Manchester City vant sist et trofé i 1976, og må vente minst ett år til før man kan fylle på med sølvtøy i pokalskapet. Men både Alsaker og Solheim er skjønt enige om at det er lite eller ingenting som skiller lagene kvalitetsmessig.

- Skulle man ha satt poeng på hver spiller og summert sammen, tror jeg ikke lagenes totale poengsummene ville ha blitt så veldig ulike. Det er tight spiller for spiller. Det er først og fremst laget United som er fantastisk. Selv om City har fått tilgang på store summer til spillerkjøp, har det ikke vært noen voldsom kjøpefest slik som i Real Madrid. Jeg synes de har gjort mange fornuftige kjøp, og virker å ha en veldig god balanse og bredde i spillerstallen, sier Alsaker.

SPÅR CITY-SEIER: Canal+-vert Dag Solheim mener Manchester City er i støtet og spår hjemmeseier mot et United-lag som sliter.Foto: Krister Sørbø / Dagbladet
SPÅR CITY-SEIER: Canal+-vert Dag Solheim mener Manchester City er i støtet og spår hjemmeseier mot et United-lag som sliter.Foto: Krister Sørbø / Dagbladet Vis mer

- Det er ikke tvil om at selv når United kan bruke sine 11 beste, så er det en av de svakeste 11-erne United har hatt. Giggs og Neville har vært bedre, og Ferguson mangler profiler. Det er en kjempeprestasjon at de har hengt med så lenge i gullkampen. City har en veldig god førsteellever, på papiret synes jeg den er vel så god. Chelsea har den beste førsteelleveren i Premier League, det er en stor prestasjon at United og Arsenal har vært med i kampen så lenge, sier Solheim.

Alsaker mener Citys største problem stadig er den store differansen mellom topp- og bunnivå.

- Citys sesong er helt i tråd med tradisjonene fra tidligere år: De har variert fra det elleville til det sinnsyke i negativ og positiv forstand. Det er fascinerende å se både hvor gode og hvor dårlige de kan være, mener han.