Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Dette er Dagbladets drømme-ellever i Premier League

Etter halvspilt sesong. Nå, kom med kjeften.

HØSTENS ELLEVER: Dagbladet har diskutert seg fram til disse elleve som våre favoritter etter halvspilt Premier League-sesong. Foto: NTB Scanpix
HØSTENS ELLEVER: Dagbladet har diskutert seg fram til disse elleve som våre favoritter etter halvspilt Premier League-sesong. Foto: NTB Scanpix Vis mer

(Dagbladet): Premier League-sesongen er halvspilt, og en høst med mange overraskelser har etter hvert gitt oss den jevneste toppstriden på lenge.

Jevnt blir det som alltid også når Dagbladet forsøker å ta ut høstens drømmeellever i den engelske toppdivisjonen. Som vanlig har vi kranglet og ristet på hodet over hverandres meninger, som alltid regner vi med kjeft av leserne.

Likevel, her er våre elleve beste menn fra første halve sesong:

Keeper: Tim Howard, Everton
Solid bak et forsvar som har sluppet inn delt færrest mål med ligalederen denne høsten. 17 baklengs på 18 kamper, åtte ganger har amerikaneren holdt buret rent. Sjef.

RIS OG ROS: TV 2-kommentator Kasper Wikestad er enig i mye, men savner også noen navn på Dagbladets lag.   
Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
RIS OG ROS: TV 2-kommentator Kasper Wikestad er enig i mye, men savner også noen navn på Dagbladets lag. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix Vis mer

Forsvar: Seamus Coleman, Everton
Glimrende høst som ble kronet med en perlescoring i helga. Danner et av ligaens mest fryktede backpar med Leighton Baines, og har i tillegg levert fem mål for sesongens overraskelseslag så langt.

Forsvar: Per Mertesacker, Arsenal
Har fått mye kritikk for manglende hurtighet, men denne sesongen har han vært god. Åtte null-baklengser på sine 17 kamper i høst, skal ha mye av æren for at Arsenal slipper inn lite.

Forsvar: Dejan Lovren, Southampton
Nytt navn for mange, men kroaten som ble hentet fra Lyon i sommer har vært en umiddelbar suksess. Alltid kald og rolig, sentral i oppbyggingen av det offensive, og bidrar til at Saints holder tett på nivå med de tetteste.

Forsvar: Kieran Gibbs, Arsenal
Får konkurranse av Leighton Baines, men har levert i en posisjon der Arsenal har slitt litt siden Gael Clichy forsvant. Nå ser det bedre ut, en skadefri Gibbs forsvarer plassen på dette drømmelaget.

Midtbane: Yohan Cabaye, Newcastle
Har vært god for de sorthvite over lengre tid, og fortsetter den trenden denne sesongen. Fire mål og fem assist på 16 opptredener, sterk på en sterk Newcastle-midtbane som fortsatt henger med topp åtte.

Midtbane: Yaya Touré, Manchester City
På sitt beste kanskje ligaens mest innflytelsesrike midtbanespiller. Løper i stykker motstanderlag det siste kvarteret, igjen og igjen, og har selv puttet ni ganger fra sin tidvis dype posisjon. Umulig å komme utenom.

Midtbane: Aaron Ramsey, Arsenal
Det definitive gjennombruddet. Da først målene kom, kom de i hopetall, og waliseren har klart kunststykket å sette selv Mesut Özil litt i skyggen. Kalles komplett av Arsene Wenger. Viktig for ligalederen at ikke skadene ødelegger igjen.

Angrep: Wayne Rooney, Manchester United
Enestående på et Manchester United-lag som har fått mye juling i høst. Uten Rooney hadde det vært svært mye verre. Ni mål og ni målgivende pasninger. For å benytte en utslitt klisjé: Som en nysignering for tittelforsvareren.

Angrep: Luis Suarez, Liverpool
Dette høstlagets store spiller. Scorer så ofte at det nesten begynner å bli latterlig, og har holdt seg unna kontroversene. Er Liverpools desidert kraftigste våpen i krigen om topp fire.

Angrep: Sergio Aguero, Manchester City
Blant de ytterst få som kan nevnes i samme åndedrag som sin uruguayanske angrepsmakker her, forskjellen er kanskje at City lettere er i stand til å erstatte ham. Tretten mål og åtte målgivende på 14 opptredener er uansett nok til at vi andre merker savnet etter de siste ukenes skadefravær.

Wikestads dom: - Trioen på topp er alle selvskrevne, noen vil kanskje diskutere Wayne Rooney, men i min bok har han vært enestående, sier TV 2-ekspert Kasper Wikestad med Dagbladets ellever foran seg.

- Jeg savner nok Simon Mignolet i mål, han var ekstremt god inntil de to siste rundene, og jeg tror ikke Liverpool ville vært der de er nå uten ham bakerst. Han har vært matchvinner for dem flere ganger, sier Wikestad.

TV 2-kommentatoren er enig i at Aaron Ramsey kanskje har vært Arsenals aller beste, men ville hatt Mesut Özil inn framfor Yohan Cabaye - selv om Newcastles midtbanemann har imponert også ham. I tillegg nevner han Vincent Kompany og Vlad Chiriches som spillere Dagbladet har «glemt».

- Leighton Baines kunne også forsvart en plass i forsvarsfireren. I tillegg vil jeg si at Luke Shaw (Southampton) kunne danket ut Gibbs på backen, sier Wikestad.

Vi har gitt Shaw en plass i rubrikken «kometene», men der finnes det en annen spiller Kasper Wikestad veldig gjerne vil få skryte litt av.

- Philippe Coutinho er kanskje Premier Leagues mest undervurderte spiller. Han havner selvfølgelig i skyggen av Luis Suarez, men alle på Liverpool spiller bedre når Coutinho er med. Det så vi også da Suarez var ute, at Coutinho var hjernen bak det meste, fastslår kommentatoren.