Dagbladet kårer

Dette er de 100 beste skiløperne i Norge noensinne

Vi har satt opp lista basert på nivået i sporten fra starten seint på 1800-tallet til i dag.

GULL-VINNERE: Her er noen av de skiløperne som kommer høyt oppe på lista. Fra venstre Petter Northug, Marit Bjørgen, Bente Skari og Bjørn Dæhlie. Foto: NTB scanpix
GULL-VINNERE: Her er noen av de skiløperne som kommer høyt oppe på lista. Fra venstre Petter Northug, Marit Bjørgen, Bente Skari og Bjørn Dæhlie. Foto: NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

OM jeg husker ett øyeblikk fra et yrkesliv nær toppidretten, er det møtet med Marit Bjørgen i hovedgata i den italienske fjellbyen Pragelato. Skjønt hovedgate; det var vel strengt tatt den eneste gata i det grå, triste anlegget for de nordiske grenene under OL i Torino 2006.

For dette var definitivt snakk om grener for fjerne nordboere. Knapt en italiensk tilskuer å se. Hvem brydde seg vel om langrenn, hopp og kombinert i det strøket; bortsett fra oss som fikk betalt for å skrive hjem om de norske seirene som nesten ikke kom. Inkludert Marit Bjørgen; det nye langrennsvidunderet fra VM på ski i Obersdorf vinteren før, som nå slett ikke vant så mye som vi forventet.

Har du en aID-konto? Logg inn her
Du kan nå betale med

Med Dagbladet Pluss kan du dykke ned i en verden av eksklusivt innhold som berører, beriker og begeistrer

Kom tett på de sterke historiene. Bli med på innsiden og bak fasaden. Ta gode valg i hverdagen ved hjelp av våre tips, tester og guider.

29,-

1 uke

(Fornyes automatisk til 29,-/uke)

79,-

1 måned

(Fornyes automatisk til 79,-/måned)
Billigst

179,-

3 måneder

(Fornyes automatisk til 179,-/kvartal)

Du kan si opp når som helst.
Her finner du bruker- og abonnementsvilkår.

Trygg betaling med:
ArtboardCreated with Sketch.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer