Dette er de slemmeste lagene i England

- Vi spiller ikke stygt, sier Gamsten.

(Dagbladet.no) Som regel er det bunnlagene som topper listene over dem som har fått flest kort. Spillerne havner ofte på etterskudd og takler stygt - og de kan også gå sure mot slutten av kampene.

Men i Premier League er det ikke slik, etter at serien er litt over halvspilt.

Blackburn ligger helt nederst - eller på topp, om du vil - med 43 gule og fem røde kort på 21 kamper. Chelsea følger hakk i hæl, med like mange røde og ett mindre gult.

Vil ikke skade noen

Morten Gamst Pedersen er ikke direkte overrasket over at hans lag topper lista, for han har jo selv spilt de kampene hvor kortene har blitt delt ut i Las Vegas-tempo.

Selv fikk han tre gule på de fire første seriekampene, men siden har han holdt seg på den rette sida av loven.

- Jeg føler ikke vi har spilt stygt, men vi har vært litt uheldige i noen situasjoner. To gule har blitt til rødt og spillere har stoppet folk i scoringsposisjon, sier Gamsten til Dagbladet.no.

Fortjent eller ikke, klubben har fått et verstingstempel på seg - etter noen sesonger med mange kort.

OFRER ALT: Morten Gamst Pedersen kaster seg fram for å stoppe Cristiano Ronaldo. Nordmannen pådro seg tre gule kort i starten av sesongen, men har siden holdt seg unna boka til dommerne. Foto: AP
OFRER ALT: Morten Gamst Pedersen kaster seg fram for å stoppe Cristiano Ronaldo. Nordmannen pådro seg tre gule kort i starten av sesongen, men har siden holdt seg unna boka til dommerne. Foto: AP Vis mer

- Vi fikk det stempelet for noen år siden, men vi har aldri vært ute etter å skade noen. Det ble nok en del tøffe tak for noen år tilbake, da vi kjempet en desperat kamp for å berge plassen, innrømmer finnmarkingen.

Arsenal-sjef Arsene Wenger sa tidligere denne sesongen at det virket som det var et sterkere ønske om vold enn oppofrelse i Blackburn-taklingene - noe Gamsten tilbakeviste på det sterkeste.

- Bedre rykte enn før

Blackburn-manager Mark Hughes har tidligere gått ut og kritisert dommerne for å straffe dem hardere enn andre lag.

- Dommerne lar kanskje tvilen komme topplagene til gode hvis de er usikre. Gang etter gang har jeg sett dommerne kalle til seg spillere med store navn, og så får de bare beskjed om å roe seg ned. Jeg ser oftere at vi bare får gult kort med en gang, uten disse småsamtalene med dommeren, sier Hughes.

Gamst Pedersen deler dette synet - delvis i hvert fall. Men han påpeker at den største utfordringen er å få flere dommere til å tenke og handle likt.

- Jeg vet ikke om vi straffes hardere enn andre lag, men jeg føler at ryktet vårt har blitt bedre enn før. Det er et større problem at noen dommere gir gult kort for visse ting, mens andre dommere bare vinker spillet videre i helt like situasjoner, sier Gamsten på telefon fra England.

To røde på Nelsen

Dette er de slemmeste lagene i England

Blackburn-kaptein Ryan Nelsen er den eneste spilleren i Premier League som har blitt utvist to ganger denne sesongen. I tillegg har David Dunn, Brett Emerton og Tugay Kerimoglu sett det røde kortet.

Både Chelsea og Fulham har også fått fem spillere utvist så langt i år, og de er ikke lenger bak Blackburn på disiplinærlista enn at de fort kan ta dem igjen.

Mest oppsiktsvekkende er det at Chelsea - som ligger på 3. plass i Premier League - sanker så mye kort.

Snillest i klassen er de to Merseyside-lagene Liverpool og Everton. Rødtrøyene har bare pådratt seg 24 gule kort på 20 kamper, noe som er smått utrolig. Everton er bokført med 20 gule kort og tre røde på 21 kamper.

Derby ligger hjelpesløst sist på tabellen, med sju poeng etter 21 kamper. De er nyopprykket og svært gavmilde når det gjelder å dele ut poeng. Disiplinærstatistikken viser at de er veldig snille også.

De hvite og sorte er fjerde snillest og bør kanskje tråkke til litt mer hvis de skal ha noe håp om å berge plassen.

TO RØDE: Ryan Nelsen har blitt utvist to ganger denne sesongen.