Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Manchester City nærmer seg de lengste seiersrekkene

Dette er de utrolige seiersrekkene City jakter

Med 18 seire har Manchester City den lengste seiersrekken i engelsk fotballhistorie. Nå går de etter de aller lengste.

DIRIGERER: Pep Guardiola og Manchester City har vunnet 18 strake seriekamper. Nå nærmer de seg de virkelig lange rekkene. Foto: AFP PHOTO / Lindsey Parnaby / NTB Scanpix
DIRIGERER: Pep Guardiola og Manchester City har vunnet 18 strake seriekamper. Nå nærmer de seg de virkelig lange rekkene. Foto: AFP PHOTO / Lindsey Parnaby / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Manchester City fortsetter å leke med konkurrentene i Premier League. Pep Guardiolas mannskap har vunnet 18 ligakamper på rad og leder ligaen med hele 15 poeng ned til Manchester United.

Onsdag var det Newcastle som ble slått 1–0 etter at Raheem Sterling fortsatte sitt scoringsskred denne sesongen.

Med 19 seire, én uavgjort og ingen tap har laget 58 poeng av 60 mulige på de 20 første serierundene og de lyseblå fra Manchester er på god vei mot å knuse flere rekorder i engelsk fotball.

Etter uavgjortkampen mot Everton i den andre serierunden har ikke Manchester-laget avgitt poeng. Med 18 strake seire har laget den lengste seiersrekken i engelsk fotballhistorie, men det er fortsatt et stykke igjen til de lengste seiersrekkene i europeisk fotball.

De lengste seiersrekkene i europeisk fotball

Det første laget Manchester City kan passere er ironisk nok Pep Guardiolas forrige lag.

19 – Bayern: I hans første sesong som Bayern München-trener i 2013/14-sesongen vant Guardiola og kompani 19 kamper på rad i Bundesliga, på vei til en overlegen ligatittel i Tyskland.

19 – Ajax: ​Det andre laget City tangerer med seier mot Crystal Palace på nyttårsaften har også en tilknytning til Manchester City-manageren.

Det fremragende Ajax-laget i 1971/72 med Guardiolas mentor Johan Cruijff som ledestjerne vant også 19 strake ligakamper da de vant den nederlandske ligaen med hele 35 poeng. Ikke nok med det, Ajax vant både den nederlandske cupen og serievinnercupen denne sesongen.

LÆREMESTER OG ELEV: Johan Cruijff var Guardiolas trener og mentor i Barcelona. Foto: BPI/REX/Shutterstock/NTB Scanpix
LÆREMESTER OG ELEV: Johan Cruijff var Guardiolas trener og mentor i Barcelona. Foto: BPI/REX/Shutterstock/NTB Scanpix Vis mer

22 – The New Saints: Det neste laget på lista er på langt nær like kjent. The New Saints har vært overlegne i den walisiske serien de siste årene.

Fra 2011/12 til i år har laget vunnet ligaen hver eneste sesong. I 2016 var waliserne på sitt aller mest overlegne. Etter at de vant sin siste kamp i 2015 vant laget samtlige 21 ligakamper i ​2016 og endte med en seiersrekke på 22 da de tapte første kamp i 2017.

22 – PSV Eindhoven: Guus Hiddinks første trenerjobb endte med brask og bram da hans PSV Eindhoven i 1987/88 gikk 22 kamper på rad med seier i 1987 og 1988.

Med navn som Hans van Breukelen, Ronald Koeman, Eric Gerets, Berry van Aerle og Søren Lerby tok PSV en sterk trippel med ligagull, cupgull og serievinnercupen.

22 – Käpäz: Aserbajdsjanske Käpäz ​er nok ikke det meste kjente laget på lista, men i 1997/98 var de det første laget som gikk ubeseiret gjennom en sesong i Aserbajdsjan.

23 – Malmö: ​Det eneste skandinaviske laget på lista er Malmö. Tilbake på slutten av 40-tallet var Skåne-klubben Sveriges beste lag og tok tre strake seriemesterskap.

Etter å ha avsluttet 1948/49-sesongen med fem strake seire på vei til seriegull vant laget de 18 første serierundene ​ av neste sesong og gikk ubeseiret gjennom 1949/50-sesongen. Malmös mannskap er fortsatt det eneste laget til å gå ubeseiret gjennom en hel Allsvenskan.

24 – Røde Stjerne: Etter at Partizan vant serien sesongen før slo Røde Stjerne knallhardt tilbake i 2015/16. Med 24 strake seire på vei til en ubeseiret sesong, viste Beograd-laget erkerivalen hvor skapet skulle stå. ​

Da sesongen var over var luka ned til Partizan hele 28 poeng.

25 – Dinamo Tirana: Den albanske hovedstadsklubben ble grunnlagt i 1950 og vant like godt den hjemlige serien de fire første sesongene av sin eksistens.

I midten av fireårsperioden med serietitler fra 1950–1953 kom den fjerde lengste seiersrekken som er sett i europeisk fotball.

STORSCORER: Henrik Larsson scoret 30 mål i hans siste sesong for Celtic da de vant ligaen i 2003/04. Foto: REUTERS/Jeff J. Mitchell/NTB Scanpix
STORSCORER: Henrik Larsson scoret 30 mål i hans siste sesong for Celtic da de vant ligaen i 2003/04. Foto: REUTERS/Jeff J. Mitchell/NTB Scanpix Vis mer

25 – Celtic: I Henrik Larssons siste sesong i den grønne og hvite trøya scoret svensken 30 mål på 36 kamper og Celtic satte en britisk rekord med 25 strake ligaseire.

Under Martin O'Neills ledelse slo Celtic erkerivalen Rangers fem ganger i løpet av sesongen og tok både ligatittel og cupgull i 2003/04.

28 – Ferencváros: Lenge var det den gamle ungarske storheten Ferencvaros som hadde den europeiske rekorden for lengste seiersrekke. Fra 1931–33 gikk laget 28 kamper uten tap og i 1932-sesongen vant de rett og slett samtlige 22 ligakamper. ​

28 – Dinamo Zagreb: Det kroatiske storlaget var fullt av talentfulle unggutter som Luka Modric, Eduardo da Silva og Vedran Corluka tilbake i 2006. Hovedstadslaget vant og vant og tok et overlegent seriegull i Kroatia.

Da laget hadde mulighet til å tangere Benficas rekord i september 2007 sa trener Branko Ivankovic:

– Vi har et fantastisk lag. Vi kommer til å vinne vår 29. kamp på rad og være likt med Benficas rekord, slik at denne Dinamo-generasjonen får en plass i verdens fotballhistorie.

Kampen endte med 4–3 tap mot Varteks.

GULLSKOEN: Eusebio vant Gullskoen som toppscorer i Europa da hans Benfica satte rekorden i 1972/73. Her poserer han med Gerd Müller. Foto: AFP Photo EPA/Ed Oudenaarden/NTB Scanpix
GULLSKOEN: Eusebio vant Gullskoen som toppscorer i Europa da hans Benfica satte rekorden i 1972/73. Her poserer han med Gerd Müller. Foto: AFP Photo EPA/Ed Oudenaarden/NTB Scanpix Vis mer

29 – Benfica: Med en elleve kamper lengre rekke enn Manchester City er det fortsatt et stykke igjen til europarekorden til portugisiske Benfica. Også rekorden strakte seg over to tittelvinnende sesonger

Eusebio scoret 40 mål på 30 kamper og ble toppscorer i Europa og Benfica spilte bare to uavgjorte på vei til en overlegen serietittel i 1973.

Langt fram til flest ubeseiret

Manchester City avsluttet også forrige sesong sterkt og ga en liten forsmak på hva Premier League hadde i vente med sju seire og én uavgjort i sesonginnspurten.

Dermed har «The Citizens» 28 seriekamper uten tap. Det er Arsenals «Unbeaten»-mannskap fra 2003/04 som har den engelske rekorden med 49 kamper uten tap. Den britiske rekorden innehar Celtic da de under første verdenskrig gikk 62 kamper uten tap mellom 1915 og 1917.

Verdensrekorden er det imidlertid Steaua Bucuresti som fra 1986–1989 gikk utrolige 104 kamper på rad uten tap og tok fem strake titler i Romania, i tillegg til en serievinnercup.

Kilde: UEFA.com, Wikipedia

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!