- Dette er den optimale utfordringen

Derfor valgte Martin Andresen å bli spillende manager i Vålerenga.

(Dagbladet.no): Martin Andresen ble presentert som spillende manager i Vålerenga i dag. Andresen har skrevet under for tre år som spiller i Oslo-klubben, og skal også ha det sportslige hovedansvaret.

Martin Andresen forklarte det uvanlige veivalget i karrieren enkelt og greit:

- Dette er den optimale utfordringen. Jeg ser for meg den kombinerte rollen med hovedansvar og som spiller i tre år, forklarte han.

Skal ha med kampleder

- Her får jeg muligheten til å sette sammen et godt team. Det er et solid rammeverk for å skape et godt fotballag i Oslo.

Han skal ha med seg en annen trener med ansvaret for kampledelse og ansvar på treningsfeltet - i og med at Martin skal fungere som spiller. Men det er foreløpig ikke klart hvem dette blir.

I tillegg ønsker Martin seg en spillerutvikler med fokus på offensive og defensive ferdigheter, en keepertrener og en fysisk trener.

Aabrekk slutter

- Dette er den optimale utfordringen

Som han sa da han forlot Brann i går, var det nye utfordringer som lokket ham vekk fra Bergen og Champions League.

- Jeg har ikke gjort dette før. Jeg liker å sette meg mål og nå dem, sa Martin Andresen.

Leder av Vålerengas elitestyre Raymond Johansen startet pressekonferansen med å fortelle at nåværende trener Harald Aabrekk slutter i klubben.

- Våre veier skilles. Det betyr ikke at vi ikke er veldig fornøyd med den jobben Harald har gjort, sier Johansen. 

- Det eneste riktige nå

Martin lettet litt på sløret om prosessen som har ledet fram til dagens ansettelse.

- Det at jeg skulle bli trener eller manager og gå over i den typen rolle etter fotballkarrieren, har jeg jobbet med i noen år. Så kom denne muligheten i høst, og etter å ha jobbet med den en stund, fant jeg ut at det var det eneste riktige for meg nå, sier han til TV 2 Nyhetskanalen.

Og han vet at prosjektet han har satt i gang er ambisiøst:

- Jeg er klar over at jeg legger hodet på blokka. Men jeg hadde ikke tatt utfordringen om jeg ikke trodde jeg ville mestre den, sier Vålerengas spillende manager.

MANAGER MARTIN: Martin Andresen blir øverste sportslige ansvarlige i Vålerenga.
SLUTTER: Harald Aabrekk slutter i Vålerenga, fortalte leder i elitestyret til Vålerenga, Raymond Johansen på dagens pressekonferanse.