NY LIVERPOOL-SJEF: Roy Hodgson er ansatt som ny manager for Liverpool i dag. Foto: Adrian Dennis, AFP/Scanpix
NY LIVERPOOL-SJEF: Roy Hodgson er ansatt som ny manager for Liverpool i dag. Foto: Adrian Dennis, AFP/ScanpixVis mer

- Dette er den største jobben innen klubbfotballen

Roy Hodgson bekreftet som ny Liverpool-manager.

||| (Dagbladet): Roy Hodgson har skrevet en treårskontrakt som ny manager for Liverpool. Det bekrefter klubben på hjemmesiden sin i dag.

- Dette er den største jobben innen klubbfotballen, og jeg er beæret over å bli manager i Storbritannias mest suksessrike fotballklubb. Jeg ser fram til å møte spillerne og supporterne og å komme i gang med treningene på Melwood, sier Hodgson.

Det har allerede vært kjent i et par dager at Hodgson overtar Liverpool-jobben etter Rafa Benitez, men først nå er alle brikkene på plass.

Hodgson vil overvære sin første trening i ettermiddag, før han holder pressekonferanse.

Lederen for Liverpools norske supporterforening, Pål Christian Møller, er fornøyd med ansettelsen ut fra forutsetningene.

- Liverpool er jo ikke i økonomisk posisjon til å hente inn en topp europeisk manager. Roy Hodgson har vist at han er en dyktig manager, så han er absolutt ønsket. I tillegg er han engelsk, og det tror jeg er bra for Liverpool, sier Møller til Dagbladet.

Tidligere Liverpool-spiller Danny Murphy har vært Fulham-kaptein under Hodgson, og gir i et intervju med Daily Mirror i dag de beste skussmål til sjefen. Han mener også det er bra med en engelsk Liverpool-sjef.

- Folk snakket om Mourinho, men personlig så jeg ikke ham som en ideell løsning for Liverpool, for akkurat nå trenger de en som har følelser for klubben. Jeg beundrer Roy Hodgson. Han har en filosofi som går ut på å spille god fotball, og som vil passe godt i Liverpool. Jeg tror kanskje det er på tide at Liverpool får en engelsk manager som kjenner klubben, sier Murphy.

Hodgson har vært manager i Fulham siden 2007. Han har tidligere vært trener for både norske Viking og italienske Inter, samt landslag som Sveits og Finland.

Sist sesong ble han kåret til årets manager av managerforeningen LMA etter å ha ført Fulham til finalen i Europa League.