- Dette er den stusseligste sprintløypa jeg har sett

Slakter svensk sprintløype.

TRANGT: Etter snaut 50 meter av sprintløypa skal løperne inn denne smale, bratte bakken opp tribunen på stadion i Östersund. Foto: Pål Marius Tingve / Dagbladet
TRANGT: Etter snaut 50 meter av sprintløypa skal løperne inn denne smale, bratte bakken opp tribunen på stadion i Östersund. Foto: Pål Marius Tingve / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

ÖSTERSUND (Dagbladet): I morgen går generalprøven for neste ukes VM-sprint. Stedet er skiskytterbyen Östersund, som arrangerer verdenscup i langrenn for første gang på et par tiår.

Arrangørene har gjort sitt for å lage en sprintløypa som kommer til å huskes, både på godt og vondt, og allerede før start, har løypa skapt så mye misnøye at arrangøren har sett seg nødt til å stenge den fram til start i morgen formiddag for å ikke ødelegge snøforholdene.

De norske løperne testet den spesielle turboløypa i formiddag, og reaksjonene lot ikke vente på seg. Blant de første av gutta rundt den korte traseen var Anders Gløersen og Eirik Brandsdal.

- Stusselig Etter å ha gått i fiskebein opp bakken på tribunen, sa Gløersen til Oslo-kompisen:

- Dette er den stusseligste sprintløypa jeg har sett.

En annen som reagerte var Ingvild Flugstad Østberg. Da hun kom tilbake til det norske støtteapparatet etter å ha testet traseen, sa hun:

- Det var løypa si!

Kort og bratt Løypa er kort, svingete, bratt, og kan i beste fall beskrives som utradisjonell. Etter snaut 50 meter skal løperne inn i en bratt, smal motbakke opp hovedtribunen der publikum vanligvis heier fram Ole Einar Bjørndalen og resten av skiskyttereliten.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer