- Dette er den viktigste seieren i min karriere

Alexander Kristoff spurtslo Peter Sagan.

STERKT: Alexander Kristoff fortsetter å imponere i Sveits. I dag vant han den femte etappen foran den spurtsterke slovaken Peter Sagan. Her etter bronseløpet i London-OL. Foto: EPA/PETER KLAUNZER/NTB Scanpix
STERKT: Alexander Kristoff fortsetter å imponere i Sveits. I dag vant han den femte etappen foran den spurtsterke slovaken Peter Sagan. Her etter bronseløpet i London-OL. Foto: EPA/PETER KLAUNZER/NTB ScanpixVis mer

Alexander Kristoff vant den femte etappen i Tour de Suisse onsdag. Han vant massespurten foran slovaken Peter Sagan.

Procycling.no skriver at det var en meget glad nordmann etter målgang.

- Jeg kjente denne spurten etter Gippingen (Sveitsisk endagsritt). Da kjørte vi bakken 15 ganger. Jeg trodde jeg kunne klare det. Spurten var kanskje litt lang, men jeg klarte å holde de andre unna og jeg er utrolig glad for det, kunne en glad Kristoff fortelle i seiersintervjuet.

Etappen på 178 kilometer fra Buochs var lenge preget av et brudd med fire-fem syklister. Etappen inneholdt også fem kategori fire-klatringer, men den norske sprinteren hang bra med.

Tre kilometer før slutt samlet lagene seg for å dra opp sine spurtere og Katjusja-laget til Kristoff var flinkest, mens nordmannen tok seg av selve spurten.

- Dette var min først seier i et ProTour-ritt, så derfor er dette den viktigste seieren i min karriere, sa OL-treer Kristoff.

Han satte på plass sterke spurtere som Peter Sagan, som vant den tredje etappen, og tirsdagens etappevinner Arnaud Demare.

Sveitseren Mathias Frank leder fortsatt sammenlagt. Han er 23 sekunder foran tsjekkeren Roman Kreuziger.

Dagbladet / NTB