Dette er den yngste VM-troppen

Sjekk gjennomsnittsalderen i VM-troppene.

UNGE:  I VM for fire år siden hadde Ghana den yngste troppen. Det har de også i dette mesterskapet. Her fra en oppkjøringskamp mot Nederland. Foran fra venstre: Michael Essien, Samuel Ikkoom, Christian Atsu, Jeffrey Schlupp and Kwado Asamoah. Bak fra venstre: Adam Larsen Kwarasey,  Albert Adomah, Jordan Ayew, Rashid Sumaila, Mohammed Rabiu,Jerry Akaminko. Foto: NTB Scanpix.
UNGE: I VM for fire år siden hadde Ghana den yngste troppen. Det har de også i dette mesterskapet. Her fra en oppkjøringskamp mot Nederland. Foran fra venstre: Michael Essien, Samuel Ikkoom, Christian Atsu, Jeffrey Schlupp and Kwado Asamoah. Bak fra venstre: Adam Larsen Kwarasey, Albert Adomah, Jordan Ayew, Rashid Sumaila, Mohammed Rabiu,Jerry Akaminko. Foto: NTB Scanpix. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Fristen for å melde inn sine VM-tropper gikk ut tidligere denne uken.

Hver nasjon kan mønstre en 23-mannstropp under mesterskapet. Fotballnettstedet goal.com har gått gjennom samtlige 32 tropper og funnet gjennomsnittsalderen.

Yngst igjen Som for fire år siden er det Ghana som stiller med mesterskapets yngste tropp. Den tidligere Chelsea-spilleren Michael Essien er lagets eldste med sine 31. Yngst er Rashid Sumaila på 21. Gjennomsnittalderen til nasjonen er på 25,44.

Like bak følger Belgia med 25,66. Laget består av 22 spillere under 30 år. Deriblant Adnan Januzaj og Divock Origi, begge 19. Daniel van Buyten (36) er den eneste som har fylt 30.

I den andre enden av skalaen finner vi en av favorittene til mesterskapet. Argentina har en gjennomsnittsalder på 28,92 år. Hugo Campagnaro (34) er lagets eldste, mens Marcos Rojo (24) er yngst.

Den argentinske troppen er så vidt eldere enn Honduras og Uruguay.

For fire år siden var det England som hadde den eldste troppen. Denne gangen med Roy Hodgson som manager er gjennomsnittalderen betraktelig lavere. England stiller med det niende yngste laget i Brasil.

42 år gammel keeper Totalt er 736 spillere registrert for mesterskapet. Yngst er kamerunske Fabrice Olinga som er født 12. mai 1996. Engelske Luke Shaw er nest yngst. Også han 18 år gammel, men født i 1995.

Bare èn spiller som skal delta i årets mesterskap har passert 40. Det er den colombianske keeperen Faryd Mondragon, som er 42 år gammel. I løpet av mesterskapet fyller han 43.

ELDST OG YNGST:  Colombia-målvakten Faryd Mondragon (t.v) er den eldste spilleren som er med til Brasil. Fabrice Olinga er 18 år gammel og mesterskapets yngste. Foto: NTB Scanpix.
ELDST OG YNGST: Colombia-målvakten Faryd Mondragon (t.v) er den eldste spilleren som er med til Brasil. Fabrice Olinga er 18 år gammel og mesterskapets yngste. Foto: NTB Scanpix. Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer