Dette er den yngste VM-troppen

Sjekk gjennomsnittsalderen i VM-troppene.

UNGE:  I VM for fire år siden hadde Ghana den yngste troppen. Det har de også i dette mesterskapet. Her fra en oppkjøringskamp mot Nederland. Foran fra venstre: Michael Essien, Samuel Ikkoom, Christian Atsu, Jeffrey Schlupp and Kwado Asamoah. Bak fra venstre: Adam Larsen Kwarasey,  Albert Adomah, Jordan Ayew, Rashid Sumaila, Mohammed Rabiu,Jerry Akaminko. Foto: NTB Scanpix.
UNGE: I VM for fire år siden hadde Ghana den yngste troppen. Det har de også i dette mesterskapet. Her fra en oppkjøringskamp mot Nederland. Foran fra venstre: Michael Essien, Samuel Ikkoom, Christian Atsu, Jeffrey Schlupp and Kwado Asamoah. Bak fra venstre: Adam Larsen Kwarasey, Albert Adomah, Jordan Ayew, Rashid Sumaila, Mohammed Rabiu,Jerry Akaminko. Foto: NTB Scanpix. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Fristen for å melde inn sine VM-tropper gikk ut tidligere denne uken.

Hver nasjon kan mønstre en 23-mannstropp under mesterskapet. Fotballnettstedet goal.com har gått gjennom samtlige 32 tropper og funnet gjennomsnittsalderen.

Yngst igjen Som for fire år siden er det Ghana som stiller med mesterskapets yngste tropp. Den tidligere Chelsea-spilleren Michael Essien er lagets eldste med sine 31. Yngst er Rashid Sumaila på 21. Gjennomsnittalderen til nasjonen er på 25,44.

Like bak følger Belgia med 25,66. Laget består av 22 spillere under 30 år. Deriblant Adnan Januzaj og Divock Origi, begge 19. Daniel van Buyten (36) er den eneste som har fylt 30.

I den andre enden av skalaen finner vi en av favorittene til mesterskapet. Argentina har en gjennomsnittsalder på 28,92 år. Hugo Campagnaro (34) er lagets eldste, mens Marcos Rojo (24) er yngst.

Den argentinske troppen er så vidt eldere enn Honduras og Uruguay.

For fire år siden var det England som hadde den eldste troppen. Denne gangen med Roy Hodgson som manager er gjennomsnittalderen betraktelig lavere. England stiller med det niende yngste laget i Brasil.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer