- Dette er det beste jeg har gjort i vinter

Anette Sagen ble nummer tre i verdenscupavslutningen i Holmenkollen.

LUFTIG SVEV: Anette Sagen leverte to gode hopp og ble nummer tre i verdenscupavslutningen i Holmenkollen.
Foto: Terje Bendiksby / Scanpix
LUFTIG SVEV: Anette Sagen leverte to gode hopp og ble nummer tre i verdenscupavslutningen i Holmenkollen. Foto: Terje Bendiksby / ScanpixVis mer

- Dette er det beste jeg har gjort i vinter, og jeg er veldig fornøyd med konkurransen. Jeg er spesielt fornøyd med å ha prestert i den siste konkurransen for året. Det gir meg motivasjon foran kommende sesong, sa Sagen etter rennet.

- Jeg håper å gi disse to (de andre pallen) mer kamp da, tilføyde 27-åringen etter sin annen pallplass for sesongen.

Hun har vært Norges beste skihopper på kvinnesiden i en årrekke, og har sagt at hun fortsetter karrieren til OL i Sotsji om to år.

Sagen var nummer tre også etter ett hopp fredag. Nordlendingen plantet skiene på 102 meter i første omgang, men klarte ikke å få opp den samme lengden i finaleomgangen. 97 meter holdt til 236,2 poeng totalt.

Amerikanske Hendrickson var i en klasse for seg i første omgang, men ble så tuktet av Sara Takanashi. Japaneren leverte dagens klart lengste hopp med 108 meter i finaleomgangen. Det holdt likevel bare til annenplass for Takanashi. Med 254,1 poeng ble hun slått med 3,4 av Hendrickson.

De øvrige norske jentene hadde ingen spesielt god dag på hjemmebane. Line Jahr hevet seg fem plasseringer i finaleomgangen, men 207,7 poeng holdt bare til 11.-plass. På 17.-plass fulgte Maren Lundby med 193 poeng.

Synne Steen Hansen, Jenny Hagemoen, Gyda Enger og Silje Karlengen kvalifiserte seg ikke for finaleomgangen.

(NTB)