- Dette er det beste vi har sett av Rosenborg i år

Effektivt Rosenborg slo Viking.

• Viking - Rosenborg 1-2 (0-2)

(Dagbladet): Kåre Ingebrigtsen fikk i dag et gjensyn med klubben han forlot til fordel for Rosenborg. Etter å ha vært assistenttrener i Viking i flere år, kjenner han laget godt.

Og det var også Rosenborg som tidlig sikret seg overtaket mot Viking.

- Dette er det beste jeg har sett av Rosenborg i år, konkluderte Cmore-ekspert Steffen Iversen i pausa.

- Det var ulidelig spennende på slutten der. Det var tøft, men vi er glade for å få med oss tre poeng. Vi slipper til få målsjanser, og vi skaper såpass at vi burde ha scoret et par til. Vi er flinke i overgangsspillet, og gjennomfører en nesten 100 % bortekamp, sier Kåre Ingebrigtsen til Cmore etter kampen.

Rosenborg-dobbel Jørgen Skjelvik, som få minutter før kampstart fikk beskjed om at han skulle starte, sendte bortelaget i ledelsen etter drøye ti minutter.

Mix forsøkte seg etter en godt slått corner, men keeper reddet. På returen var derimot Jørgen Skjelvik, som sikkert kunne sette ballen i mål.

Rosenborg spilte en god første omgang, og fikk også uttelling en gang til før pause.

Pål Helland ble spilt gjennom på en lekker kontring, og la ballen tilbake til Mike Jensen som kunne banke til fra 16 meter. Ballen satt i mål.

Gode Viking-takter Viking tok seg opp i andre omgang. Andre Danielsen var èn gang uhyre nær redusering for hjemmelaget.

Etter et godt raid skulle han avslutte over keeper Örlund. Avslutningen holdt ikke mål, og Danielsen feide ballen langt over.

Selv om Viking hadde tatt det opp i andre omgang, var det et effektivt Rosenborg på banen i Stavanger.

TILBAKE I STAVANGER: Kåre Ingebrigtsen var assistenttrener i Viking før han ble Rosenborg-trener i sommer. Her slår han av en prat med Kjell Jonevret.
 
Foto: Carina Johansen  / NTB Scanpix
TILBAKE I STAVANGER: Kåre Ingebrigtsen var assistenttrener i Viking før han ble Rosenborg-trener i sommer. Her slår han av en prat med Kjell Jonevret. Foto: Carina Johansen / NTB Scanpix Vis mer

Alexander Søderlund brant en sjanse han burde ha satt i mål alene med keeper. Også denne gangen etter en god overgang fra trønderne.

Strandberg «ikke mentalt klar» Endelig fikk Viking redusering, ved Håkon Skogseid. Han var høyest på et hjørnespark, og kunne heade ballen forbi Örlund i mål.

Stefan Strandberg var ikke på banen for Rosenborg i dag, da han ifølge Cmore «ikke følte seg mentalt klar» til å spille. Det ble mye oppstyr rundt Strandberg da han valgte å streike under en Tippeliga-kamp tidligere i sesongen, og det er ingen hemmelighet at han ønsker seg bort.

Sportslig leder Erik Hoftun ønsket ikke å kommentere det noe nærmere overfor Cmore.