- Dette er det morsomste

Pål Anders Ullevålseter tenkte på dusj og seng da han kjørte inn til sjuendeplass på spesialetappen i dag.

DAKAR (Dagbladet.no): 35-åringen trillet inn porten på hotell Le Meridien med et norsk flagg i handa da han avsluttet den avsluttende transportetappen inn til den senegalesiske hovedstaden i ettermiddag.

- Dette er det morsomste, å komme hit. Nå er det nesten ferdig, sier Pål Anders til Dagbladet.no.

Flagget pakket han i Norge før han reiste til start i Frankrike 2. juledag. Stanga var en kvist han plukket opp ute på savannen på vei fra Mauretania i nord. Og far Reidar Otto, svoger Ole og kompis og mekaniker Anders sto og ventet i dag.

Ullevålseter-slekta har mye å feire.

Totalt ligger maratonføreren fortsatt på femteplass totalt. Uten et alvorlig uhell på sjarmøretappen over 27 km kan ingen passere ham. Men de 70 minuttene opp til fjerdeplassen er også en umulig oppgave.

Det som frister er en prestisjefull etappeseier på den legendariske sluttetappen i Dakar i morgen.

Ligge igjen på stranda

- Jeg må bestemme meg for om jeg skal roe det helt inn i morgen, eller gi alt. Jeg får se hva jeg gjør, sier Pål Anders.

Ørkenrittet er nærmest over, og bare 65 av 190 startende motorsykkelførere holder koken. For to år siden debuterte Ullevålseter med en sterk niendeplass. I fjor suste han inn i mål i Egypt til en sjuendeplass, og lå an til å vinne siste etappen da han veltet like før mål.

Skal han kjempe helt i toppen i morgen på spesialtstrekningen rundt innsjøen Lac Rose må farten være så høy at han risikerer mer enn vanlig. Selv om fysikken er grei etter etappe 16 av 17 er nordmannen i tvil.

- Det handler bare om hva du tør å risikere, sier Pål Anders.

- Det har vært folk som har ligget igjen på stranda her. Det er nesten verre enn å bryte i Europa, sier Pål Anders.

Han har lyst skjegg og mørkebrun hudfarge i ansiktet. Det siste skyldes ikke bare sol, men inngrodd skitt og sand. Han anslår han har stått på sykkelen i 10-15 timer per dag.

Derfor er han glad for at han bytter ut teltet med et hotellrom i natt.

Målet: 5. plass

- Jeg har skylt meg med bøtter med vann nå og da. Så jeg har ikke dusjet på tre uker. Da føler du deg litt skitten, sier Pål Anders.

I morgen er alt over, og han skal fly hjem til Norge, Oslo og Ullevålsetera. Med en fantastisk femteplass i verdens tøffeste rally.

- Målsetningen er nesten nådd, sier Pål Anders.

Han må bare komme helskinnet gjennom morgendagen.

FEIRET: Pål Anders Ullevålseter imponerer i ørkenrittet. Her blir han feiret av