Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Dette er det perfekte stedet å legge opp. Jeg skulle bare ønske at det ikke skjedde i dag

Clijsters gir seg etter sjokktap i US Open.

TRIST SORTI: Kim Clijsters gikk på et høyst overraskende tap i 2. runde av US Open mot den britiske 18-åringen Laura Robson. Kampen ble 29-åringens avskjed med tennis på toppnivå. Foto: Mel C. Evans / AP Photo / NTB Scanpix
TRIST SORTI: Kim Clijsters gikk på et høyst overraskende tap i 2. runde av US Open mot den britiske 18-åringen Laura Robson. Kampen ble 29-åringens avskjed med tennis på toppnivå. Foto: Mel C. Evans / AP Photo / NTB Scanpix Vis mer

Kim Clijsters' store tenniskarriere fikk en skuffende slutt med sjokktap mot tenåringen Laura Robson i 2. runde i US Open onsdag.

Den britiske 18-åringen vant 7-6, 7-6 og vant retten til å møte kinesiske Li Na i neste runde. For Clijsters, som har vunnet US Open tre ganger, er karrieren over.

- Dette er det perfekte stedet å legge opp. Jeg skulle bare ønske at det ikke skjedde i dag, sa Clijsters, som hadde vunnet sine 22 foregående kamper i New York.

- Jeg ga alt, og denne gang var det ikke nok.

Clijsters vant US Open i 2005, 2009 og 2010. Hennes fjerde og siste Grand Slam-seier kom i Australian Open i fjor.

- Rollemodell Hun la opp allerede i 2007, men gjorde et meget sterkt comeback to år senere. Den 29-årige tidligere verdenseneren offentliggjorde før US Open at turneringen ville bli hennes siste som tennisproff, og allerede i annen kamp var det slutt.

Clijsters ledet 5-3 i første sett og hadde tre settballer, men Robson kom voldsomt tilbake og utspilte i perioder favoritten. Hun avgjorde på sin tredje matchball.

- Jeg prøvde å spille så intenst jeg kunne, for jeg visste at ellers ville Kim dominere. Jeg vil takke henne for å ha vært en så god rollemodell. Det var stort for meg endelig å få møte henne i kamp, sa Robson.

Den britiske tenåringen er nummer 89 på WTA-rankingen. Hun er yngst av spillerne i topp 100.

redjeseedede Maria Sjarapova fikk en enkel reise mot spanske Lourdes Dominguez Lino i 2. runde av tennisturneringen US Open.

Sjarapova enkelt videre Med 6-0, 6-1 trengte Sjarapova bare 54 minutter på veien til neste runde. Der venter amerikanske Mallory Burdette, som er rangert som nummer 252 i verden.

- Dette blir hennes store sjanse. Hun vil heies fram av hjemmepublikummet. Og hun blir en vanskelig motstander, sa Sjarapova som har bare tapt fem games i sine to første kamper i grandslamturneringen.

Andy Murray er også klar for 3. runde etter 6-2, 6-1, 6-3 mot kroatiske Ivan Dodig. Etterpå fikk han spørsmål om nakenbildene av den britiske prisen Harry.

- Ingen kommentar, sa Murray.

- De spurte til med og jeg hadde sett kronjuvelene, sukket Murray. Bildene av Harry gikk nylig sin seiersgang i avisene.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media