Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Dette er det råeste verden noen gang har sett

Slopestyle-gutta om morgendagens OL-bakke.

TIDENES STØRSTE KONKURRANSEHOPP: Russerne har gjort hoppene i slopestylebakken i Sotsji ekstreme. Det gleder de norske gutta seg til før finalen i morgen. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet
TIDENES STØRSTE KONKURRANSEHOPP: Russerne har gjort hoppene i slopestylebakken i Sotsji ekstreme. Det gleder de norske gutta seg til før finalen i morgen. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

SOTSJI (Dagbladet): Slopestyle-løypene i Sotsji har fått mye kritikk etter at Norges gullhåp Torstein Horgmo og den amerikanske gigastjernen Shaun White begge falt og skadet seg før snowboardkonkurransene.

Horgmo måtte trekke seg med kravebeinsbrudd, mens White sto over konkurransen med en liten håndskade.

Putins macho-OL, med ekstreme motbakker og alpintraséer hadde fått høyprofilerte ofre.

Endret løypa
Kanskje var det derfor OL-arrangørene også var så lydhøre da slopestyle-kjørerne på ski krevde endringer etter de første dagene i bakken.

Hoppene var gigantiske, underlaget knallhardt.

- Når det var veldig mye snakk om at den var så farlig, så var det nok mer at den ikke var helt perfekt. Når du har så store hopp, så må den være perfekt. Det er anatakeligvis de største hoppene vi har hoppa på i en slopestyle-konkurranse, og første dagen så var det knallhardt og litt flate landinger. Da går det ikke. Da kan du hoppe perfekt og få vondt, men det fikk de fiksa på ganske fort, sier det norske gullhåpet Per-Kristian Hunder til Dagbladet.

- Det har vært mye bråk rundt løypa her, og ting har blitt framstilt litt feil i media spør du meg. Vi har visst at det har vært små bagateller her som blir bra om vi sier fra, og det har det også blitt. Dette er den største og beste løypa jeg noen gang har kjørt, men i starten så var det vanskelig, altså. Da var hoppene 70, 80 centimeter høyere, sier lagkompis Aleksander Aurdal.

Mer ekstremt enn vanlig
Også de to andre norske medaljehåpene, Øystein Bråten og Andreas Håtveit, mener løypa er noe av det aller råeste som er presentert i konkurransesammenheng. Slik løypa ligger i landskapet, omgitt av mektige topper i Kaukasus, kan tv-bildene fra slopestyle-konkurransen torsdag bli noe av det heftigste som er vist fra et OL.

FERSK X-GAMES-MEDALJØR: Andreas Håtveit håper på en kul opplevelse, men er ikke så opptatt av å vinne. Han er likevel en av medaljefavorittene. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet
FERSK X-GAMES-MEDALJØR: Andreas Håtveit håper på en kul opplevelse, men er ikke så opptatt av å vinne. Han er likevel en av medaljefavorittene. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet Vis mer

Og at Putins machopreg på leken gjenspeiles i slopestyle-løypa, syns OL-debutantene bare er rått.

- De har virkelig dratt på, de skal nok gjøre dette OL-et litt mer ekstremt enn vanlig. Men det er ikke nødvendigvis en dårlig ting, ler Per-Kristian Hunder.

- De ville nok bygge det råeste verden noensinne hadde sett. Vi merka det i starten, men når de nå har hørt på oss og gjort om løypa er dette bare veldig bra, sier Aurdal.

Hele Norges coronakart