- Dette er det siste året vi ikke bor sammen

Lykke med Lykke.

VIL SAMLE GJENGEN. Camilla Herrem, Steffen Stegavik og hunden Lykke bodde sammen i Romania i håndballsesongen i fjor. Nå bor Herrem i Danmark og Stegavik i Norge. Det vil Herrem endre neste år. Foto: Bjørn Langsem / DAGBLADET
VIL SAMLE GJENGEN. Camilla Herrem, Steffen Stegavik og hunden Lykke bodde sammen i Romania i håndballsesongen i fjor. Nå bor Herrem i Danmark og Stegavik i Norge. Det vil Herrem endre neste år. Foto: Bjørn Langsem / DAGBLADETVis mer

HAMAR (Dagbladet): - Motivasjon er ikke et spørsmål. Det er sånne mesterskap jeg trener for hele året.

Camilla Herrem (29) har vunnet alt en landslagsspiller kan vinne. Torsdag reiser kantspilleren fra Sola til VM i Danmark i jakten på sitt sjette mesterskapsgull.

Dagbladet møter den profilerte håndballspilleren i oppkjøringa til et nytt VM. Før denne sesongen ble Herrem klar for den danske klubben Team Tvis Holstebro. Nå storkoser hun seg i Lego-landet.

Ett år i rumenske Baia Mare var nemlig nok.

- Det var et spesielt år, sier Herrem.

Tungt Hun fortsetter:

- Det er stor forskjell og en annen kultur. I Romania var det sånn at treneren sa sitt, og sånn ble det. Hele opplegget passet meg ikke optimalt. Nå er det godt å være tilbake i Skandinavia. Jeg storkoser meg, sier 29-åringen.

- Hvordan var året i Baia Mare?

- Jeg likte meg etter jul. Da var det kjempefint. Jeg hadde ikke noen problemer med å være der, men... Å spille kamp i Romania var det kuleste jeg visste om. Det er det få ting som slår. Men alt det andre: Det var som å reise tilbake i tid. Det var håndball, håndball og håndball. Det ble for mye, sier Herrem.

I ROMANIA: Camilla Herrem sammen med hunden Lykke. Foto: Bjørn Langsem / DAGBLADET
I ROMANIA: Camilla Herrem sammen med hunden Lykke. Foto: Bjørn Langsem / DAGBLADET Vis mer

I sommer fortalte håndballproffen i et intervju med Dagbladet at hun «følte seg helt død» og at hun var helt tappet for krefter.

- Vi skulle alltid være i hallen. Jeg er vant til en styrkeøkt eller intervalltrening på morgenen, og så en håndballøkt på kvelden. Det var et år med for mye håndball for min del, sier Herrem før årets VM-start.

Vil ha barn Hun flyttet til Romania sammen med ektemannen og håndballspiller Steffen Stegavik (32) som spilte på Baia Mares herrelag. Nå bor de hver for seg - og deler på å ha hunden Lykke. Herrem forteller åpent at hun har kjent på ensomheten i sin nye hverdag i Danmark.

- Vi bodde jo der (i Romania) sammen og det var et pluss. Nå bor vi i hvert vårt land og det håper jeg blir kortvarig. Dette er det siste året vi bor fra hverandre, sier Herrem om ektemannen som nå spiller i Elverum.

- Vurderer du å reise tilbake til norsk eliteserie?

- Nei, ikke nå. Det er han som får komme hit. Vi håper på en løsning og det er det vi ønsker. Vi får se hvordan det blir, sier Herrem.

- Hvor lenge kan du være proff?

- Så lenge jeg er motivert og har det gøy. Akkurat nå er jeg på et nytt lag i Danmark og har motivasjon til å fortsette. Men jeg må jo tenke på hva som skjer videre i livet. Jeg skal jo ha barn en gang i framtida og det blir kanskje ikke så lenge til. Så lenge jeg føler kroppen tåler det og håndball er gøy, så er det dette jeg elsker å gjøre, sier Herrem med et smil.

Julekalender Nesten hver desember i voksen alder har hun tilbrakt i norsk landslagsdrakt i mesterskap. Det ødelegger likevel ikke juleforberedelsene.

- Jeg og ei venninne kjøper alltid julegaver 23. desember. Det ordner seg alltid. Vi har en date hvert år lille julaften. Pakkekalender til Steffen og Lykke fikser jeg alltid før jeg reiser til mesterskap. Steffen får en stor julestrømpe i år, så han har grunn til å glede seg, gliser kantspilleren.

EM-KLAR: Norges Camilla Herrem.
Foto: Ned Alley / NTB scanpix
EM-KLAR: Norges Camilla Herrem. Foto: Ned Alley / NTB scanpix Vis mer

Merittlista til 29-åringen viser EM-gull fra 2008, 2010 og 2014, VM-gull fra 2011 og OL-gull fra 2012.

- Hvordan motiverer du deg?

- Det er ganske enkelt. Det er dette som er målet for hver sesong. Å komme seg til mesterskap. Dette er det store. Selv om jeg har vunnet alt så glemmer jeg det. Det blir noe nytt: Nye spiller og nytt lag. Og vi går selvsagt for gull, sier Herrem.

Norge spiller første VM-kamp mot Russland lørdag.