Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Dette er det sjeldent man ser - forferdelig!

Se Wolfsburg-tabben mot Napoli som fikk kommentatoren til å reagere.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Napoli-manager Rafael Benitez fikk en bursdagsgave han knapt hadde våget å drømme om da laget hans slo Wolfsburg 4-1 i kvartfinalen i europaligaen torsdag.

Spanjolen fikk se laget sitt storspille på 55-årsdagen og kan langt på vei bestille billetter til semifinalen allerede før returkampen hjemme i Italia er spilt.

Wolfsburg-trener Trener Dieter Hecking omtalte på forhånd torsdagens kamp som «sesongens største utfordring» og fikk langt på vei rett i det. Bundesligatoeren, som av mange er utropt som den største favoritten til å vinne årets europaliga, havnet tidlig i trøbbel.

Rett under et kvarter var spilt da Napoli slo an tonen. Belgiske Dries Mertens fant lagkamerat Gonzalo Higuaín i bakrom, og alene med Wolfsburg-keeper Diego Benaglio var den argentinske spissen iskald. Dermed sto det 0-1 i Tyskland.

I offside TV-bildene viste riktignok at gjestene var en smule heldige som fikk scoringen godkjent. Ikke bare virket Higuain å være i offside da han mottok gjennomspillet, men Napoli-spissen brukte også hånden til å få kontroll over ballen før avslutningen.

Åtte minutter senere viste uansett samme Higuain klasse på ny. Argentineren inntok servitørrollen da han fant lagkamerat og kaptein Marek Hamsik med en utsøkt pasning inn bak Wolfsburg-forsvaret. Slovakiske Hamsik gjorde ingen feil alene med Benaglio og doblet bortelagets ledelse.

Wolfsburg var uvanlig bleke før pause og hadde lite å stille opp med. Særlig bedre ble det ikke etter hvilen. Før kvarteret var spilt plukket trener Dieter Hecking storscorer Bas Dost av banen, men danske Nicklas Bendtner klarte heller ikke sette nok fart i det tyske storlaget.

Hamsik-dobbel I stedet kom 3-0 snaut midtveis i omgangen. Jose Maria Callejon snappet ballen etter en fryktelig pasningsfeil i hjemmelagets forsvar og fant Hamsik inne foran mål. Keeper Benaglio kunne lite gjøre med avslutningen som fulgte.

Enda verre skulle det bli for Wolfsburg. Med 14 minutter igjen å spille fikk Napoli-innbytter Manolo Gabbiadini ballen servert på hodet foran mål og kunne enkelt heade inn kampens fjerde mål. Da hadde 23-åringen vært på banen i to minutter.

At Nicklas Bendtner reduserte til 1-4 mot slutten hadde bare akademisk interesse. Napoli tok uansett et meget langt skritt mot semifinaleplass i årets europaliga. Returkampen spilles i Italia om én uke.

Torsdagens tap var for øvrig Wolfsburgs andre siden 30. november i fjor.

(NTB)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!