DET BESTE LAGET I VM?: Offensivt er det ikke vanskelig å skjønne Lionel Messi. Defensivt er det hakket mer tvilsomt. Her er gjengen som skal til Sør-Afrika. Øverst fra venstre: Gustavo Pinero (keepertrener), Hector Enrique (assistenttrener), Fernando Signorini (fysisk trener), Gonzalo Higuain, Walter Samuel, Angel Di Maria, Diego Milito, Nicolas Burdisso, Ariel Garce, Donato Villani (lege) og Alejandro Mancuso (assistenttrener). I midten fra venstre: Marcelo Dalto (materialforvalter), Javier Vilamitjana (fysisk trener), Javier Pastore, Martin Demichelis, Jonas Gutierrez, Mariano Andujar, Sergio Romero, Diego Pozo, Mario Bolati, Martin Palermo, Juan Sebastian Veron, Luis Garcia (kinesiolog) og Marcelo D´Andrea (kinesiologassistent). Nederste rad fra venstre:  Gabriel Heinze, Sergio Agüero, Javier Mascherano, Lionel Messi, Diego Maradona (landslagssjef), Carlos Tevez, Maximiliano Rodriguez, Nicolas Otamendi, Clemente Rodriguez og Mario De Estafano (materialforvalterassistent). Foto:  EPA/Argentinian Footbal Association Handout
DET BESTE LAGET I VM?: Offensivt er det ikke vanskelig å skjønne Lionel Messi. Defensivt er det hakket mer tvilsomt. Her er gjengen som skal til Sør-Afrika. Øverst fra venstre: Gustavo Pinero (keepertrener), Hector Enrique (assistenttrener), Fernando Signorini (fysisk trener), Gonzalo Higuain, Walter Samuel, Angel Di Maria, Diego Milito, Nicolas Burdisso, Ariel Garce, Donato Villani (lege) og Alejandro Mancuso (assistenttrener). I midten fra venstre: Marcelo Dalto (materialforvalter), Javier Vilamitjana (fysisk trener), Javier Pastore, Martin Demichelis, Jonas Gutierrez, Mariano Andujar, Sergio Romero, Diego Pozo, Mario Bolati, Martin Palermo, Juan Sebastian Veron, Luis Garcia (kinesiolog) og Marcelo D´Andrea (kinesiologassistent). Nederste rad fra venstre: Gabriel Heinze, Sergio Agüero, Javier Mascherano, Lionel Messi, Diego Maradona (landslagssjef), Carlos Tevez, Maximiliano Rodriguez, Nicolas Otamendi, Clemente Rodriguez og Mario De Estafano (materialforvalterassistent). Foto: EPA/Argentinian Footbal Association HandoutVis mer

- Dette er det sterkeste mannskapet i VM

Lionel Messi har talt.

||| • Her kan du sjekke alle de 32 VM-troppene

(Dagbladet): Inter-stjernene Esteban Cambiasso og Javier Zanetti ble ikke vurdert som gode nok for den argentiske VM-troppen av Diego Maradona.

Mange vil kanskje hevde at slike vurderingen vitner om en landslagssjef med kraftige skylapper, men samtidig kan det også si noe om mylderet av klassespillere i Argentina.

Den beste av dem alle heter Lionel Messi. Av de 32 nasjonene i VM greier han ikke å se en eneste som kan måle seg med Argentina - i hvert fall ikke på papiret.

- Spiller for spiller er ingen landslag bedre enn vårt, sier 23-åringen ifølge Sky Sports.

Fryktinngytende offensiv
Det er mulig noen av Messis spanske lagkompiser i Barcelona vil si seg uenig, men offensivt er det ikke vanskelig å se poenget hans.

Med angrepsspillere som Messi, Gonzalo Higuain, Sergio Agüero, Diego Milito, Angel di Maria og Carlos Tevez har Argentina et offensivt reportoar som kan skremme vannet av de fleste.

Et stort spørsmålstegn settes likevel ved den defensive pondusen - en lagdel som neppe står øverst på Maradonas prioriteringsliste.

At Messi ikke var i nærheten av å få ut potensialet sitt i VM-kvalifiseringen er også et lite tankekors for dem som håper den lille trollmannen skal herje i Sør-Afrika.

De enorme forventningene kommer ikke som noen overraskelse på hovedpersonen selv. Men han føler intet press.

- Jeg trenger ikke bevise noe. Jeg er her for å gjøre det bra for meg selv og for lagkameratene mine, sier han selv.

Enkel gruppe
Argentina trøblet fælt med å ta seg til VM, og måtte vente helt til den siste kvalikkampen mot Uruguay før de kunne puste lettet ut.

I Sør-Afrika har de hatt flaks med trekningen og havnet i det som regnes som en av enklere gruppene, med Nigeria, Hellas og Sør-Korea.

De fleste tror Argentina har spillerne til å gå hele veien i VM. Men at det i så fall vil være på tross av - og ikke på grunn av - treneren.

FØLER INTET PRESS: Hele verden vil følge Lionel Messi med argusøyne i VM. Men 23-åringen føler ikke han har noe å bevise. Foto: AFP PHOTO/ PATRICK HERTZOG
FØLER INTET PRESS: Hele verden vil følge Lionel Messi med argusøyne i VM. Men 23-åringen føler ikke han har noe å bevise. Foto: AFP PHOTO/ PATRICK HERTZOG Vis mer