- Dette er det største overtrampet i mitt liv

Rasende Martin Andresen vurderer å anmelde Dagens Næringsliv.

VURDERER ANMELDELSE: - Å få navnet sitt knyttet til ordet fiksing. Kampfiksing. Det er helt for jævlig, sier Martin Andresen. 
Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix
VURDERER ANMELDELSE: - Å få navnet sitt knyttet til ordet fiksing. Kampfiksing. Det er helt for jævlig, sier Martin Andresen. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpixVis mer

SKIEN/OSLO (Dagbladet): «Spilte på fikset kamp».

Det var overskriften som slo imot Martin Andresen på forsida av Dagens Næringsliv i dag, med stikktittelen «ble tipset av fotballkollega Frode Olsen».

Bakgrunnen var at Frode Olsen våren 2000 spilte for allerede nedrykksklare Sevilla, som møtte Oviedo i siste seriekamp. Med tap kunne de hevne seg på erkerivalen Real Betis, som i så fall også ville rykke ned.

Olsen ringte Andresen og tipset om at det kunne være penger å hente dersom han spilte på Sevilla-tap. Andresen fulgte oppfordringen, og vant dermed penger da Sevilla tapte 2-3.

Sjokkert over å bli koblet til kampfiksing
I kveld satt Andresen på trenerbenken da Vålerenga slo Odd Grenland 3-2 - og etter kampen var han ikke bare interessert i å snakke om kampen.

Han ville slå tilbake mot oppslaget i Dagens Næringsliv, som han betegner som et grovt overtramp.
 
- Dette er det største overtrampet i mitt liv. Og det verste jeg har sett i media. Jeg er sjokkert over at han journalisten som skrev saken om meg i Dagens Næringsliv bruker ordet kampfiksing. Kampfiksing er å manipulere et resultat, sier en forbannet Andresen.

Og legger til: 
 
- Å få navnet sitt knyttet til ordet fiksing. Kampfiksing. Det er helt for jævlig.
 
Da han så oppslaget ringte han DN-journalisten og fortale hva han syntes om saken.
 
- Jeg vurderer å anmelde. Men du kommer jo ingen vei med søksmål. Jeg føler meg forsvarsløs, sier en oppgitt Vålerenga-trener.
Ikke sint på Olsen
Frode Olsen opplyste til avisa at han ga informasjonen til Andresen og to til.

I dag ringte han VIF-manageren og beklaget at navnet hans hadde blitt trukket inn.

- Jeg ønsket ikke å blande Martin (Andresen) inn i en negativ vinklet sak, og jeg har ringt og beklaget til ham. Jeg så på dette som en morsom og uskyldig historie som ikke handler om kampfiksing, sa Olsen til Dagbladet.

Andresen er ikke sint på Olsen, men retter alt skyts mot Dagens Næringsliv.

- En hel nasjon visste om denne rivaliseringa (mellom Sevilla og Real Betis). De skulle ta hevn over Real Betis. Dette visste hele Spania. Jeg visste ikke noe om det og Norsk Tipping visste ikke noe om det. Men jeg fikk et stalltips fra Frode Olsen. Det er det samme som en oddsspiller som følger med på hva et andrelag bruker av førstelagsspillere.
 
- Jeg fikk et tips. Kampen var ikke fikset. Det var bare et lag som ikke var interessert i å vinne. Det er som en hest er sjuk, sier Andresen.

Dagens Næringsliv avviser at de har beskyldt Andresen for kampfiksing.

- Tittelen «Spilte på fikset kamp» er ment å beskrive at utfallet av kampen var fikset av det ene laget, Sevilla, som hadde bestemt seg for å tape kampen. DN har ikke skrevet eller antydet at Martin Andresen på noen måte var involvert i kampfiksing, sier fungerende nyhetssjef Terje Erikstad.