OPPGITT: Ryder Hesjedal (foran) fotografert på etappe 18 av Giro d'Italia. Etter å ha kommet i mål måtte han tåle å vente på en undersøkelse av det spesielle slaget. Foto: DANIEL DAL ZENNARO / Ap / NTB scanpix
OPPGITT: Ryder Hesjedal (foran) fotografert på etappe 18 av Giro d'Italia. Etter å ha kommet i mål måtte han tåle å vente på en undersøkelse av det spesielle slaget. Foto: DANIEL DAL ZENNARO / Ap / NTB scanpixVis mer

- Dette er det tåpeligste jeg noen gang har hørt

Tidligere Giro d'Italia-vinner om nye spinnville rykter.

(procycling.no): Etter en mye omtalt velt i fjor høst ble Ryder Hesjedal (34) fra noen hold mistenkt for å ha motorhjelp innebygd i sykkelen sin.

I forrige uke ble profilen fra Cannondale-Garmin tatt til side etter målpassering i Verbania på den 18. etappen av Giro d'Italia. Representanter fra UCI ville kontrollere at den norskættede canadierens tohjuling var etter regelboka.

- De sjekket om det var motor i sykkelen min, uttalte Hesjedal, da han hadde fått den tilbake etter rundt fire minutters venting.

Også syklene til etappevinner Philippe Gilbert (BMC), sammenlagtleder Alberto Contador (Tinkoff-Saxo), Rinaldo Nocentini (Ag2r) og Kenny Ellisondre (FDJ) ble undersøkt for det samme, ifølge VeloNews. Det ble ikke gjort mistenkelige funn hos noen av dem.

• Les mer : Har han motor i sykkelen?

En av UCI-medarbeiderne i området nektet først å svare på hva de gjorde med syklene til de nevnte rytterne. Seinere bekreftet en Giro d'Italia-talsmann at dette var «uanmeldte undersøkelser av syklene for å bekrefte at de ikke hadde skjulte motorer i seg».

Sjekken skal ha blitt gjort ved å fjerne seter eller pedalsaksler for å kunne se om det var motoriserte hjelpemidler inne i syklene.

- Dette er latterlig. Det er det tåpeligste jeg noen gang har hørt. Det er ikke mulig. Dette er rett og slett ikke mulig, sa en hoderystende Hesjedal da pressefolk samlet seg rundt ham etter opptrinnet.

• Les mer: - Hadde jeg hatt motor, ville jeg ha kjørt meg opp igjen

Dette er altså ikke første gang 34-åringen opplever antydninger om motorbruk. De bokstavelig talt spinnville spekulasjonene skjøt fart etter en velt under Vuelta a España i fjor.

Da fortsatte hjulet til Hesjedal å spinne, og sykkelen trillet delvis bort fra canadieren mens han forsøkte å få tak i den igjen.

En del eksperter, deriblant Mads Kaggestad, mente at bildene av den tilsynelatende selvgående sykkelen så merkelig ut.

Hesjedal endte på femteplass sammenlagt i årets Giro d'Italia-utgave. Veteranen ble slått med nesten ti minutter av Alberto Contador.

Artikkelen er levert av sykkelnettstedet www.procycling.no.