I SMERTER: En gråtene Amanda Kurtovíc får trøst av lagkaptein Stine Bredal Oftedal under kampen mellom Norge-Frankrike i Telenor Arena.
Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
I SMERTER: En gråtene Amanda Kurtovíc får trøst av lagkaptein Stine Bredal Oftedal under kampen mellom Norge-Frankrike i Telenor Arena. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpixVis mer

Amanda Kurtovic-skade:

- Dette er det verste i sporten

Landslagssjef Hergeirsson klarte ikke å glede seg over seier.

  • Norge - Frankrike 23-21 (14-9)

TELENOR ARENA (Dagbladet): De norske håndballjentene slo verdensmester Frankrike i Telenor Arena søndag kveld, men landslagssjef Thorir Hergeirsson syntes det var vanskelig å fokusere på det sportslige etter kampen.

Hans tanker gikk til Amanda Kurtovic som måtte forlate banen i store smerter, etter det som kan være en alvorlig kneskade rett før EM-start.

- Det er en strålende 1. omgang, og en ujevn 2. omgang, som blir betydningsløs mot slutten etter skaden til Amanda, sier Thorir Hergeirsson til Dagbladet.

- Hva går gjennom hodet ditt nå?

- Dette er det verste i sporten, å oppleve disse skadene. Det er like grusomt hver gang, uansett hvem det gjelder, sier Hergeirsson.

Venter på svar

- Hvor alvorlig er dette?

- Det var kneet, men jeg vet ikke omfanget. Det er nok mer enn en liten skade. Dette er ikke bekymringsfullt før vi har alle fakta. Det er ei uke til vi starter i EM, sier Hergeirsson, som også måtte se Katrine Lunde, Thea Mørk og Stine Bredal Oftedal få spørsmålstegn rundt helsen.

Etter Frankrike-kampen dro Amanda Kurtovic sammen med landslagslege Anne Froholdt til Oslo legevakt for røntgen-undersøkelse.

- Vi kan foreløpig ikke si noe om omfanget av skaden Amanda pådro seg i kampen mot Frankrike. Vi håper å få tatt en MR-undersøkelse i løpet av mandag, og da vil vi få mer klarhet i skadebildet, sier landslagslege Anne Froholdt.

Preget

De norske spillerne var preget da de møtte pressen etter kampen, samtidig som Kurtovic fortsatt var i garderoben med det vonde kneet. Alle var klar over at EM om ei snau uke er i fare.

- Det er trist og uheldig. Det gjør vondt langt inn i hjerterota når vi hører ropet hennes, sier målvakt Silje Solberg til Dagbladet.

- Det er vanskelig å glede seg over en seier nå, sier Heidi Løke til Dagbladet.

- Det er helt forferdelig å være i garderoben. Amanda er der og det er vondt å se på. Du hørte på hylet at det var en alvorlig skade. Vi skal være der for Amanda, sier Løke videre.

Veronica Kristiansen tok til tårene i pressesonen.

- Det er ikke noe gøy å se kolleger ha vondt. Vi trenger dem alle, sier Veronica Kristiansen med tårer i øynene.

Linn Jørum Sulland forteller at det var vanskelig å fullføre kampen.

- Jeg ble ordentlig kvalm, og det er vanskelig å ha fokus, sier Sulland til Dagbladet.

Norge åpner mot Tyskland i EM lørdag 1. desember klokka 18. Deretter følger kamp mot Tsjekkia mandag 3. desember klokka 21. Den siste kampen i gruppespillet er mot Romania onsdag 5. desember klokka 21. Alle Norges kamper i gruppespillet spilles i Brest.

Går alt etter planen for landslaget, reiser de videre til hovedrunden i Nancy, der de tre beste fra hver gruppe får plass. Semifinalene og finalen spilles i Paris 14. og 16. desember.