Petter Northug i retten:

Dette er dommen

Petter Northug er dømt til syv måneders fengsel og tap av førerretten for alltid for brudd på vegtrafikkloven og oppbevaring av kokain og MDMA.

DØMT: Tingrettsdommer Ole Kristen Øverberg dømte Northug til ubetinget fengsel i syv måneder og tap av førerretten for alltid. Video: NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

OSLO TINGRETT/HASLE (Dagbladet): Petter Northug forklarte seg mandag i Oslo Tingrett via videolink, etter å ha råkjørt og oppbevart narkotika.

Tingrettsdommer Ole Kristen Øverberg dømte Northug til ubetinget fengsel i syv måneder og tap av førerretten for alltid.

Påtalemyndigheten hadde bedt om åtte måneders ubetinget fengsel, samt tap av førerkortet på livstid.

Petter Northug godtok dommen etter å ha rådført seg med sin forsvarer Halvard Helle.

Northug straffes for fire punkter for råkjøring. Han straffes også for oppbevaring av narkotika. Filmingene av råkjøringen og forbikjøringene omtales av dommeren som det mest alvorlige.

- Det er skjerpende at det ble laget flere filmer av fartsovertredelser som etter siktedes egne forklaring ble vist til venner. Dette må slås hardt ned på, sa dommer Øverberg og la vekt på at Northug er dømt for lignende forhold tidligere.

- Sprik

Northug får 15 prosents strafferabatt siden han har tilstått, og medielekkasjene fra politiet trekkes også frem som formildende av dommer.

- Han tar dommen til etteretning. Han ønsker å ta den straffen han har fått og gå videre i livet, sa Northugs forsvarer, Halvard Helle til pressen etter rettsmøte.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer