«Dette er dramatisk for oss»

Hvis NISO vinner saken mot Gjensidige NOR Forsikring, vil dette føre til en dobling av forsikringspremiene til norske idrettsklubber. - Dette er dramatisk for oss, sier daglig leder i Start Nils Sverre Ingebretsen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

- Yrkesskadeforsikringen er i dag lavt priset og kommer uansett utfall av saken til å stige. Hvis NISO vinner rettstvisten, vil dette føre til en fordobling av forsikringpremiene til klubbene, mener avdelingsdirektør Olaf Løberg i Gjensidige NOR Forsikring.

Det er stor variasjon i hvor store beløp klubbene bruker på å forsikre spillerne sine. Bunnlagene i Tippeligaen betaler rundt 60000 kroner, mens noen av toppklubbene må ut med over det dobbelte. En fordobling av forsikringskostnadene, vil få dramatiske følger for klubber med en allerede anstrengt økonomi.

- Kassa er tom. Økte kostnader vil få konsekvenser for lønna til spillerne, sier sportslig leder i ODD Grenland, Jan Sæterbakken, til Dagbladet.

- Trenden med økte utgifter i norsk fotball, må snus. Økte forsikringssummer vil ikke, isolert sett, knekke oss. Men det er feil at klubbene hele tida må punge ut, sier daglig leder Kjell Madland i Bryne Fotballklubb.

Så lenge spillerne er under kontrakt og får betalt for å spille, har klubbene et lovpålagt ansvar for å betale yrkesskadeforsikring. Slik det fungerer i dag, finnes det ingen regler som er spesielt tilpasset profesjonelle idrettsutøvere.

- Vi synes det er positivt at NISO får klarhet i reglene. Dette skulle klubbene tatt på alvor for lenge siden, sier daglig leder i Lyn, Ole-Ray Grødseth, til Dagbladet.

NISO regner med at rettssaken mot Gjensidige NOR Forsikring går helt til Høyesterett, og at turen i rettssystemet minst vil ta et par år.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer