- Dette er drømmen

Scoret fem mål og ydmyket RBK på Lerkendal.

(Dagbladet.no): Rosenborg - Sandefjord 2-5

Sandefjord er klar for cupfinalen etter at de sjokkerte Rosenborg og fotball-norge i kveldens semifinale på Lerkendal.  En ekstatisk første omgang sikret cupfinalebilletten for gutta fra hvalfangerbyen. 

Etter kampen trodde de knapt på det de hadde prestert.

Helten Zanetti

- Dette er drømmen det, sa Sandefjord-helten Olav Zanetti til TV2 etter kampslutt.

Zanetti ble slått ut i semifinalen som Hønefoss-spiller i fjor, og i kveld kjempet han heroisk - han hadde blant annet tre livsviktige redninger på streken!

- Første omgang var utrolig artig, og da satt det meste, smilte høyrekanten.

Trener Tor Thodesen var også med all grunn stolt av gutta sine etter kampslutt.

KLAR FOR CUPFINALEN: Sandefjord slo RBK 5-2 på Lerkeendal og er klar for cupfinale mot Fredrikstad. Her har Birger MAdsen akkurat scoret 4-0-målet. Foto:Scanpix
KLAR FOR CUPFINALEN: Sandefjord slo RBK 5-2 på Lerkeendal og er klar for cupfinale mot Fredrikstad. Her har Birger MAdsen akkurat scoret 4-0-målet. Foto:Scanpix Vis mer

- Dette er en utrolig lagseier, og i dag la samtlige ned  en fabelaktig innsatts, forklarte en rørt og cupfinaleklar Sandefjord-trener.

Fyrverkeri

Grunnlaget ble lagt den første halvtimen.


Etter et sjokkerende angreps-fyrverkeri som totalt paralyserte Rosenborg.

Hør bare her:

•16.minutter: Andreas Tegstrøm får ballen inne på fem meter fra servitør Tommy Knarvik. Sidevendt setter han ballen opp i nærmeste hjørnet og forbi RBK-keeper Lars Hirschfeld. Sandefjord har sjokkert et seierssikkert Lerkendal.

Men det var bare den ytterst spede begynnelsen.

•18.minutter: Erik Mjelde og Olav Zanetti kombinerer flott inne på RBKs halvdel. Høyrekanten kommer seg fri ute til høyre og hamrer ballen i lengste hjørnet. 0-2!

- Dette er drømmen

•30.minutter: Olav Zanetti, som på heroisk vis forsvarte Sandefjord-målet da RBK sendte fram alt sitt skyts, kommer seg fri på høyresiden. RBK-forsvaret er skremmende passivt, og alene med Hirschfeld får Zanetti pirket inn sitt andre mål for kvelden fra så godt som død vinkel.

•35.minutter: Den gedigne stopperen Birger Madsen får ballen inne på fem meter etter en corner fra Tommy Knarvik. Et paralysert RBK-lag kommer ikke opp i den tidligere Skeid-spilleren som uforstyrret kan sette ballen i målet.

En drøy halvtime var spilt på Lerkendal i semifinalen i cupen, og lille Sandefjord ledet 4-0 mot giganten Rosenborg!

Men dramaet var så langt fra over i et regntunge Trondheim.

Vakkert fra Iversen

Fire minutter før pause tente Steffen Iversen hjemmehåpet igjen. Spissen var sterk inne i feltet, brøyt seg foran da innlegget kom fra høyre og banket ballen opp i nærmeste kryss.

Og selv om det fortsatt var tre mål opp, så man at det lyste håp i trønder-øyne da reduseringen endelig kom.

Alle mann i angrep

Som forventet kastet Rosenborg alt framover fra første minutt i andre omgang.

Og med alle mann i angrep startet oppehentinga raskt.

Etter ti minutters press ble Roar Strand spilt helt fri på høyre siden. Foran mål vaket Jan Gunnar Solli, og en presis pasning senere kunne Solli sette ballen i det tomme buret.

Der og da forventet nok samtlige 11000 på Lerkendal at resten av omgangen skulle bli et stormløp mot et nervøst Sandefjord-lag uten erfaring med store kamper.

Fredrik Thorsen brukte fem minutter på å drepe alt håp om trøndersk cupfinale.

Ny forsvarsfeil

Christer Basma sklei og mistet ballen i det som førte seg inn i rekken av fæle forsvarsfeil hos hjemmelaget.

Fredrik Thorsen fikk ballen førtifem grader ut i feltet fra , og med Hirschfeld utspilt kunne Sandefjord-sliteren banke ballen opp i nettaket og punktere kampen.

Drømmen var virkeliggjort for Sandefjord.

På grunn taktisk kløkt, enorm innsatts og en dødelig effektivitet.

- Ikke undervurdering

Rosenborg kastet frem folk mot slutten av kampen, men kom aldri nærmere enn en Iversen-heading som Espen Bugge Pettersen såvidt fikk slått til corner. Faktisk var det Sandefjord som var nærmest mål da de kontret i de enorme rommene som RBK etterlot mot slutten av kampen.

RBK-kaptein Roar Strand pekte på Sandefjords effektivitet som det avgjørende i kveldens kamp.

- I første omgang har Sandefjord alle marginene på sin side. Vi skaper sjanser, men klarer ikke å score. Det er selvfølgelig for dårlig av oss, sa veteranen etter kampen.

RBK-trener Knut Tørum nektet å være med på at RBK hadde undervurdert Sandefjord etter kampen.

- Vi undervurderte ikke Sandefjord, men laget var lekk som en sil. Forsvaret spilte langt under pari. Det virket som om Sandefjord spilte mot markeringsbøyer. De fikk altfor store rom, sa en svært skuffet Rosenborg-trener Knut Tørum ifølge NTB.

Vestfold mot Østfold i finalen

Og selv om Sandefjord kanskje var noe heldige i første omgang, var det en fullt fortjent seier mot giganten fra Trondheim.

Dermed blir det Vestfold mot Østfold i cupfinalen på Ullevaal 12.november.

Leverer de to overraskelseslagene like underholdende fotball som i de to semifinalene - kan den finalen bli særdeles minnerik.

•Din kommentar: Hva synes du om kampen? Blir Sandefjord norgesmester?

<B>SKREKKELIG:</B>RBK-trener Knut Tørum var nok sjokkert over det han fikk se RBK prestere i kveldens semifinale mot Sandefjord.
<B>RØRT THODESEN:</B> Sandefjord-trener Tor Thodesen var stolt og rørt etter kveldens kamp, og omtalte sjokk-seieren som en «utrolig laginnsatts».
<B>MISTER CUPFINALEN:</B> Midtstopper Birger MAdsen spilte en god kamp på Lerkendal, men mister finalen etter å ha pådratt seg gult kort i kveld.
<B>HØGMO TILBAKE:</B> RBKs sykmeldte trener Per-Mathias Høgmo var tilbake på Lerkendal i kveld. Stemningen sto vel ikke i taket på VIP-tribunen til pause.