Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Dette er drømmescenarioet. Det er nesten for godt til at vi turte å håpe

Team Carlsen fryktet dagens parti.

BARE FORMALITETER: Magnus Carlsen er bare formaliteter unna en VM-triumf. Med remis i ett av de tre siste partiene er han sikret tittelen. Foto: FIDE
BARE FORMALITETER: Magnus Carlsen er bare formaliteter unna en VM-triumf. Med remis i ett av de tre siste partiene er han sikret tittelen. Foto: FIDE Vis mer

CHENNAI (Dagbladet.no) Vishy Anand visste at i dag var dagen å gjøre det på hvis han skulle ha håp om å komme tilbake i VM-matchen mot Magnus Carlsen.

Magnus Carlsen visste også at i dag var dagen Vishy Anand ville komme til å satse alt på seier.

Og for et parti det ble. Spenningen var høy fra første trekk.

Høy spenning - Dette var definitivt det mest spennende partiet så langt, sier Carlsens manager Espen Agdestein til Dagbladet.

Agdestein var meget spent underveis i partiet. Han var både nervøs, urolig og veldig glad i løpet av få minutter i den norske loungen i Chennai, der han fulgte partiet sammen med deler av team Carlsen, presse og inviterte gjester.

- Dette er helt drømmescenarioet. Det er nesten for godt til at vi turte å håpe på det, sier Agdestein.

Det var ingen enkel seier for Carlsen. Han ble presset fra første trekk av en aggressiv indisk sjakktiger. Utenfor glassburet med spillerne begynte publikum å klappe da Anand angrep med d4 og fulgte opp med offensive trekk.

- Spilte som maskin - Anand tok store sjanser, og det var heller ikke uventet. Magnus havnet under press, og stillingen som oppsto er ubehagelig for mennesker å være i, sier Agdestein.

- Magnus spilte som en datamaskin i dag. Han hadde regnet på de lange linjene, sier manageren.

Men som alle andre i team Carlsen er Agdestein opptatt av at VM fortsatt ikke er over.

- Magnus må fortsatt holde trykket oppe. Han er fortsatt i boblen sin. Nå er alt fokuset rettet mot å avslutte matchen i morgen, sier Agdestein.

Partiet i dag kan gå inn i historien som partiet som avgjorde VM-matchen. Et tap ville vært ubehagelig for Magnus.

- Da ville Magnus bare vært ett poeng foran, og Anand ville ha fått momentum og energi, Derfor var vi litt engstelige for dette partiet, sier en meget lettet og glad Agdestein.

Ettermæle Magnus Carlsens far, Henrik Carlsen, var også lettet etter partiet.

- Dette var først og fremst en opptur for tilskuerne og matchens ettermæle. Partiet var en fantastisk fight, sier Henrik Carlsen.

- Begge kalkulerte lange variasjoner. Selv vi som satt med datamaskiner forsto ikke så mye. Det var usikkert lenge, men så gjorde Anand en feil, sier faren.

Han vil heller ikke ta seieren på forskudd, selv om han var meget fornøyd med resultatet og stillingen.

- Matchen pågår fortsatt. Nå blir det viktig å avslutte dette på en skikkelig måte, sier Henrik Carlsen.

SEIERSGLIS: Magnus Carlsen (t.v.) og Viswanathan Anand på pressekonferansen etter det niende partiet i sjakk-VM torsdag. Carlsen vant partiet og leder dermed VM-kampen 6-3. Foto: Erlend Aas / NTB scanpix
SEIERSGLIS: Magnus Carlsen (t.v.) og Viswanathan Anand på pressekonferansen etter det niende partiet i sjakk-VM torsdag. Carlsen vant partiet og leder dermed VM-kampen 6-3. Foto: Erlend Aas / NTB scanpix Vis mer