Storkampen Liverpool - Manchester City:

Dette er ekspertenes «ultimate start-ellever»: - De har en keeper som ville blitt benka hos andre

Kasper Wikestad tror det hadde vært bedre om City hadde beholdt Joe Hart.

- HADDE BLITT BENKA HOS ANDRE: Loris Karius har nok ikke hatt en så god start i Liverpool som han trolig håpet på. Foto: AFP PHOTO / Glyn KIRK / NTB Scanpix
- HADDE BLITT BENKA HOS ANDRE: Loris Karius har nok ikke hatt en så god start i Liverpool som han trolig håpet på. Foto: AFP PHOTO / Glyn KIRK / NTB ScanpixVis mer

(Dagbladet): Lørdag møtes Liverpool og Manchester City til dyst i det som er den siste Premier League-kampen i år 2016.

Hjemmelaget ligger på andreplass på tabellen, med City hakk i hæl på plassen bak - ett poeng fattigere. Laget som eventuelt stikker av med alle tre poengene på lørdag har muligheten til å feste et ørlite grep om å bli nest best i den gjeve ligaen.

Skal vi tro TV 2s kommentator Kasper Wikestad, blir det et jevnt oppgjør.

- Det er helt umulig å spå en vinner. Begge lag er de to lagene som har størst spenn fra topp til bunn. Det gjør det jo interessant, for begge lag kan plutselig feie over den andre, sier Wikestad.

EKSPERT: Kasper Wikestad kommenterer flere Premier League-oppgjør hver eneste sesong. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
EKSPERT: Kasper Wikestad kommenterer flere Premier League-oppgjør hver eneste sesong. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix Vis mer

Keeperplassen vanskeligst

Skal du sette penger på denne kampen, får du nok høy odds for få mål. Det tror i hvert fall Wikestad.

- Jeg tror det blir en underholdende kamp med mange mål. Begge managerene er mer offensive enn defensive.

På spørsmål om hvem som er de elleve beste spillerne på de to lagene, er det én plass fotballeksperten sliter litt ekstra med å finne en spiller: keeperplassen.

- Ingen av lagenes keepere har vært noe spesielt. Jeg hviler litt på Simon Mignolet.

- Finnes mange gode keepere

Wikestad synes det er vanskelig å vurdere enkeltspillere, særlig siden spillere er forskjellige under hver enkelt manager. Men keeperplassen, den er nå tatt opp av en Wikestad mener ville blitt satt på benken i mange andre klubber.

- Det finnes mange gode keepere, og Loris Karius og Mignolet har hatt sine dager. Men jeg tror City hadde vært mye bedre med Joe Hart.

Følger tyskerne

Jan Åge Fjørtoft har 51 kamper for Eintracht Frankfurt i Tyskland. Senere har han blant annet jobbet for tysk tv, der han fikk muligheten til å følge Kevin De Bruyne, som også får en plass blant Fjørtofts elleve utvalgte.

- Jeg er veldig glad i De Bruyne, som jeg har fulgt i mange år, sier Fjørtoft til Dagbladet.

- Fascinert

Fjørtoft har fulgt nøye med på tysk fotball, og lar seg imponere av dagens spillere. Særlig spilleren med en fortid i Fjørtofts gamle klubb i Tyskland.

- FASCINERT: Som gammel spiss mener Jan Åge Fjørtoft det er umulig å ikke la seg fascinere av Sergio Agüero. Foto: Berit Roald / NTB scanpix
- FASCINERT: Som gammel spiss mener Jan Åge Fjørtoft det er umulig å ikke la seg fascinere av Sergio Agüero. Foto: Berit Roald / NTB scanpix Vis mer

- Jeg er imponert over de stegene Emre Can har tatt siden han kom fra Tyskland, sier den tidligere landslagsspilleren.

Det er ikke bare tyske spillere han følger med på i England. Også argentinske Sergio Agüero får en plass på den «ultimate elleveren».

- Som gammel spiss er det umulig å ikke la ser fascinere av Agüero.

  • Liverpool - Manchester City ser du på TV 2 Sport Premium, lørdag 31.12 klokka 18.30.