- Dette er en fyr som ikke har peiling på å være fotballtrener

Joe Kinnear om Alan Shearer.

SLÅR TILBAKE: - Dette er en fyr som ikke har peiling på å være fotballtrener, sier Kinnear om Alan Shearer.Foto: AFP PHOTO / Adrian Dennis  / NTB Scanpix
SLÅR TILBAKE: - Dette er en fyr som ikke har peiling på å være fotballtrener, sier Kinnear om Alan Shearer.Foto: AFP PHOTO / Adrian Dennis / NTB ScanpixVis mer

Ordkrigen rundt ansettelsen av Joe Kinnear som Newcastles sportsdirektør fortsetter. Nå er han i nærkamp med klubblegenden Alan Shearer.

Shearer, som scoret 206 mål på 404 kamper for klubben, sa til The Sun at ansettelsen svekket manager Alan Pardews stilling og hevdet at utviklingen gjør klubben til latter.

- Dette er en fyr som ikke har peiling på å være fotballtrener, kontrer Kinnear i Sunday Times.

Han pekte på at Newcastle rykket ned da Shearer overtok managerjobben etter at Kinnear fikk hjerteinfarkt i 2009.

- I den siste kampen fikk han den strålende ideen å bruke Damien Duff som venstreback. Damien er en av de beste venstrevingene i verden, men han kan ikke takle. Og vi rykket ned på et selvmål av Damien, sier Kinnear.

- Shearer kritiserer meg stadig, og han viser meg ingen respekt. Jeg har lov til å slå tilbake.

FÅR KRITIKK: - Shearer kritiserer meg stadig, og han viser meg ingen respekt. Jeg har lov til å slå tilbake, sier Joe Kinnear. Foto: AFP PHOTO/GRAHAM STUART / NTB Scanpix
FÅR KRITIKK: - Shearer kritiserer meg stadig, og han viser meg ingen respekt. Jeg har lov til å slå tilbake, sier Joe Kinnear. Foto: AFP PHOTO/GRAHAM STUART / NTB Scanpix Vis mer

Kinnear har gitt to kontroversielle intervjuer etter ansettelsen, hvor han har kommet med feilaktige påstander, uttalt spilleres navn feil og hevdet at han er mer intelligent enn klubbens tilhengere.

I intervjuet med Sunday Times ber han om unnskyldning for det siste.

- Jeg beklager det jeg sa om supporterne. Det er 10 prosent jeg aldri vil få på min side, og det var poenget mitt, men jeg er lei for at jeg uttrykte meg slik.

Han avviser også at jobbene til Pardew og den anerkjente sjefspeideren Graham Carr, som nå begge rapporterer til ham, er i fare.

- Om ting går galt, er jeg ansvarlig, og da kommer sjefen til meg. Det er jeg som kan få sparken, sier han.

(NTB)