Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Dette er en ganske spesiell bane å spille på

Zuccarello scoret to på Yankee Stadium.

GOD I FRILUFT: Her feirer Mats Zuccarello sitt andre mål i midtperioden. Han er nå oppe i 15 mål hittil i sesongen. Foto: Bruce Bennett / Getty Images / AFP / NTB Scanpix
GOD I FRILUFT: Her feirer Mats Zuccarello sitt andre mål i midtperioden. Han er nå oppe i 15 mål hittil i sesongen. Foto: Bruce Bennett / Getty Images / AFP / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): New Jersey Devils - New York Rangers 3-7.

Mats Zuccarello Aasen ble kåret til banens beste i kampen mellom New York Rangers og New Jersey Devils i kveld. Med de to første målene i midtperioden snudde nordmannen kampen fra 2-3 til 4-3 for Rangers.

Og det var ikke hvilken som helst bane han ble kåret til best på. Kampen ble nemlig spilt på Yankee Stadium, som er en legendarisk baseballbane i Bronx i New York. Nå er den forvandlet til en utendørs ishockeystadion med plass til over 50 000 tilskuere.

- Jeg vet at det er en ganske spesiell bane å spille på. Baseball er ikke så stort i Norge, men jeg har bodd her i USA en stund nå, så jeg vet at det er viktig. Det er stort også for meg som er fra Norge å få spille og vinne på denne banen, sa Zuccarello under pressekonferansen etter kampen.

Han ble minnet om da han selv spilte for farmerlaget i AHL mens lagkameratene rundt nyttår 2012 forberedte seg til Winter Classic, som også spilles utendørs.

- Jeg var glad på vegne av gutta som skulle spille Winter Classic. Men det var en stor kamp, en stor opplevelse, så jeg var skuffet over ikke å få spille. Men jeg var ikke god nok da, og i dag var antakelig enda bedre, foran våre egne fans i New York. Jeg var glad for å få spille her på denne banen, sier Zuccarello.

Svenskeskryt Han var ikke alene om å nyte anledningen.

- Det var en fantastisk følelse å gå ut til oppvarmingen og kjenne på atmosfæren. Det var virkelig spesielt. Det var en heftig og stolt følelse. Vi fikk en tøff start på kampen, men kom sterkt tilbake som lag. Dette er et minne for livet, sier Zuccarellos svenske lagkamerat, målvakt Henrik Lundqvist.

GODT KLEDD: New Jersey Devils-trener Peter DeBoer står til vanlig med dress og slips på benken. I dag stilte han i lue og skjerf og har her samlet laget til en alvorsprat etter en av scoringene til Zuccarello. Foto: Frank Franklin II, AP / NTB Scanpix
GODT KLEDD: New Jersey Devils-trener Peter DeBoer står til vanlig med dress og slips på benken. I dag stilte han i lue og skjerf og har her samlet laget til en alvorsprat etter en av scoringene til Zuccarello. Foto: Frank Franklin II, AP / NTB Scanpix Vis mer

Og sentralt i dette minnet for livet står altså en kvikk, liten norsk iskriger.

- Jeg følte at det var mange spillere som hevet seg i dag og scoret viktige mål. Zuccarello var en av nøkkelspillerne våre, han har vært sånn hele sesongen. Han gjør store ting, finner smarte løsninger med pucken og jobber hardt over hele banen. Så langt denne sesongen har han vært veldig god for laget vårt. Han gjorde en god kamp, jeg er så glad på hans vegne, sier Lundqvist.

Trøbbel med sola Ishockey på høyeste nivå er blitt en ren innendørsidrett - men med noen unntak som i går. Og med det følger noen spesielle utfordringer - som at kampen måtte utsettes en time fordi sollyset ga gjenskinn i isen.

- Det var mitt første møte med denne typen kamp som trener. Jeg regner med at det er det samme for spillerne og tilskuerne. Det var en fantastisk atmosfære, jeg er veldig glad for å ha vært del av det, sier Rangers-trener Alain Vigneault.

Da kampen kom i gang, var det Patrick Elias som scoret det første målet, og ga Devils ledelsen. Dominic Moore utliknet for Rangers like etter. Elias økte til 2-1 og Travis Zajac gjorde 3-1, før Marc Staal reduserte til 3-2 for Rangers.

14. og 15. for sesongen I midtperioden snødde det ganske tett over et New York i rundt seks minusgrader. Og det var da, mellom de dalende snøflakene, at Mats Zuccarello Aasen dukket opp.

Først etter 2.48, da han styrte inn sitt 14. mål for sesongen etter en tversoverpasning fra John Moore. Så ti minutter seinere, da han ble satt fint opp ved bakerste stolpe av Derick Brassard, og sørget for at Rangers tok ledelsen for første gang i kampen.

Svenske Carl Hagelin la på til 5-3 for Rangers, og like før slutten av andre periode økte Rick Nash til 6-3.

MED HETTE: Mats Zuccarello Aasen spilte med hette under hjelmen for å holde kulda på avstand. Her scorer han 3-3målet bak Devils-keeper Martin Brodeur. Foto: Bruce Bennett / Getty Images / AFP / NTB Scanpix
MED HETTE: Mats Zuccarello Aasen spilte med hette under hjelmen for å holde kulda på avstand. Her scorer han 3-3målet bak Devils-keeper Martin Brodeur. Foto: Bruce Bennett / Getty Images / AFP / NTB Scanpix Vis mer

I siste periode ble det kun scoret ett mål. Det sto Derek Stepan for da han overlistet Martin Brodeur på straffe.

ANNERLEDES: Kampen er en del av det NHL kaller «Stadium series». Det er langt til indre bane fra bakerste benk på tribunen på Yankee stadium. Foto: Frank Franklin II, AP / NTB Scanpix
ANNERLEDES: Kampen er en del av det NHL kaller «Stadium series». Det er langt til indre bane fra bakerste benk på tribunen på Yankee stadium. Foto: Frank Franklin II, AP / NTB Scanpix Vis mer
Hele Norges coronakart