Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Dette er en gigantisk drøm

Vonn med ny triumf.

OVERLEGEN: Fartsdronningen Lindsey Vonn kopierte utforseieren fra søndag, da hun gikk til topps i verdenscuprennet i super G i Cortina mandag. Foto: AP Photo/Armando Trovati
OVERLEGEN: Fartsdronningen Lindsey Vonn kopierte utforseieren fra søndag, da hun gikk til topps i verdenscuprennet i super G i Cortina mandag. Foto: AP Photo/Armando Trovati Vis mer

Fartsdronningen Lindsey Vonn kopierte utforseieren fra søndag, da hun gikk til topps i verdenscuprennet i super G i Cortina mandag.

Hun kjørte inn til 1.27,03 minutt og knuste østerrikske Anna Fenninger som ble slått med 85 hundredeler. Tredjeplassen gikk til Liechtensteins Tina Weirather. Hun var 92 hundredeler bak Vonn.

Seieren betyr at den amerikanske jenta definitivt passerte Anne Marie Moser-Pröll i antall verdenscupseirer. Hun klarte 62 triumfer mellom 1970 og 1980. Det antallet seirer tangerte Vonn med utforseieren sin søndag. Mandag gikk hun definitivt forbi, og i så måte kan triumfen kalles historisk.

- Det er klart det betyr mye for meg å sette denne rekorden. Det er jo skihistorie, sa Vonn i de første TV-intervjuene etter triumfen.

- Jeg trodde vel ikke helt at det skulle skje, men nå står jeg her etter en ny seier, og jeg må bare slå fast at dette er en gigantisk drøm, la hun til.

Vonn viste også at hun er i rute til VM på hjemmebane i Vail/Bever Creek som går i første halvdel av februar. Der skal hun revansjere innsatsen fra Schladming for to år siden, da hun var uheldig og krasjet ut av utforrennet omtrent før VM var kommet i gang. Etterpå gikk det 18 måneder før hun var tilbake for fullt igjen.

Norge hadde med Ragnhild Mowinckel i mandagens renn i Cortina d'Ampezzo. Hun kjørte inn til 15.-plassen fra startnummer en, slått av Vonn med 2,24 sekunder. Dette er sesongbeste for henne i øvelsen. Fra før var 21.-plassen i Lake Louise hennes beste super G denne sesongen.

(NTB)