- Dette er en hockeybragd

Stavanger Oilers med sjokkseier i CHL.

 VANT:  Stavanger Oilers slo det tsjekkiske topplaget Ocelari Trinec på bortebane i Champions Hockey League i kveld. Foto: Carina Johansen  / NTB Scanpix
VANT: Stavanger Oilers slo det tsjekkiske topplaget Ocelari Trinec på bortebane i Champions Hockey League i kveld. Foto: Carina Johansen / NTB ScanpixVis mer

(Dagbladet): Stavanger Oilers overrasket i kveld da de vant 5-4 mot tsjekkiske Ocelari Trinec på bortebane i CHL.

Nick Plastino ble matchvinner.

 - Det var en tøff første kamp. Vi ønsket å komme hit å vinne. Vi ønsket bare å få skuddene våre på mål, sier han om matchvinnerscoringen til TV2.

Den nye Stavanger-backen fikk akkurat den tiden han trengte på blålinjen for å fyre i vei et skudd. Foran mål sto to Oilers-spillere å forstyrret keeperen nok, til at skuddet traff nettmaskene.

Vertene presset på for en utlikning de siste minuttene. Heroisk forsvarsspill sørget derimot for at poengene ble med hjem til oljebyen.

- Det største - Det er en hockeybragd, utbrøt Kasper Wikestad, som kommenterte kampen for TV2.


- Dette er noe av det største jeg har vært med på i norsk klubbhockey, sier ekspert Ole Eskild Dahlstrøm.

Både Oilers og Vålerenga er med i den nyoppstartede turneringen, med Europas beste lag. Ocelari Trinec valset over SC Bern i sin første kamp og vant hele 7-0. Oilers var derfor lemnet lite håp før møtet i Tsjekkia.

- Oilers setter seg på det europeiske kartet. Norsk hockey får litt andre øyne på seg nå, fortsetter Dahlstrøm.

Disiplinerte Stavanger-trener Petter Thoresen var før møtet opptatt av at laget måtte spille disiplinert for å ha noen sjanse. Det klarte de.

 - Vi spiller en solid kamp. Holder oss til kampplanen. I dag var vi disiplinerte. Vi spiller defensivt, men å score fem mål er sterkt, sier trener Petter Thoresen til TV2.

Matchvinner Plastino scoret også Oilers første i Tsjekkia. Vertene svarte før Dan Kissel og Josh Soares sørget for at Oilers ledet med to.

Radim matus scoret for Trinec midtveis ut i 2. periode, før Dahl Andersen var frampå igjen. To hjemmemål sørget for at lagene var like langt med 17 minutter igjen, før avgjøelsen falt 4.50 før full tid.

Seieren betyr at samtlige lag i Oilers´gruppe står med tre poeng etter to spilte kamper. SC Bern og Oilers har til gode å spille på hjemmebane.

Oilers tapte sin første kamp i Finland mot Tappara Tampere torsdag.