- Dette er en kamp vi må vinne

Andresen er klar til kamp.

BISLETT (Dagbladet.no): Ronny Johnsen spiller ikke EM-kvalifiseringskampene mot Moldova lørdag og mot Hellas onsdag.

Det ble klart da landslagstroppen møttes til samlingens første trening i Oslo i dag.

Landslagslege Thor Einar Andersen opplyser til Dagbladet.no at en MR-undersøkelse viser at 38-åringen har pådratt seg en liten brist i ei tå.

- Ronny er ute i hvert fall i de to neste landskampene, sier sier Andersen.

Det ser bedre ut for Martin Andresen, som forrige helg fikk en smell i kneet sitt. Kapteinen ble også regnet som usikker, men etter en lett treningsøkt, ble kapteinen erklært kampklar.

- Martin Andresen er frisk. Han tok det rolig i dag, men fra i morgen vil han være med for fullt, sier landslagssjef Åge Hareide til Dagbladet.no

Og midtbanegeneralen selv sier han er klart til kamp, for møtet mot Moldova er helt avgjørende for Norges EM-sjanser.

- Dette er en kamp vi ikke har råd til å tape. Dette er en kamp vi må vinne, sier Andresen.

- Dette er en kamp vi må vinne

Nytt lag

- Nå må vi fokusere på Moldova, men det er klart at Hellas-kampen blir en slags finale. Det lager som vinner den vil ha en veldig god sjanse, sier Hareide, som tror laget som stiller på andre siden av banen på lørdagn, er et ganske annet lag enn det som stilte på Ullevaal sist.

- De har både en ny trener og ganske mange nye, unge spillere. De er bedre defensivt og bedre strukturert nå, men det er fortsatt et lag vi skal slå, sier landslagssjefen.

Hareide sier han vil bruke kvelden til å avgjøre hvorvidt en ny spiller skal hentes inn i troppen for å erstatte Johnsen.

KAMPKLAR: Kaptein Martin Andresen sier han er klar til kamp mot Moldova. - En kamp vi må vinne, sier Brann-generalen. Foto: SCANPIX
KAMPKLAR: Kaptein Martin Andresen sier han er klar til kamp mot Moldova. - En kamp vi må vinne, sier Brann-generalen. Foto: SCANPIX Vis mer