Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Dette er en maktdemonstrasjon

Edvald til topps i stort ukesritt.

FORTSETTER Å IMPONERE: Edvald Boasson Hagen vant i går massespurten i Roermond og i dag gikk han til topps i hele ProTour-rittet. Foto: AFP
FORTSETTER Å IMPONERE: Edvald Boasson Hagen vant i går massespurten i Roermond og i dag gikk han til topps i hele ProTour-rittet. Foto: AFP Vis mer

(Dagbladet.no) ProTour-rittet Benelux rundt har vært et rent eventyr for Edvald Boasson Hagen (22). Han kom på tredjeplass på fredagens etappe, andreplass på lørdag og i går vant han en massespurt.

I dag ble han kronet som konge av åttedagersrittet. Han vant både sammenlagt og poengtrøya.

Boasson Hagen hadde et strålende utgangspunkt foran ettermiddagens avsluttende tempoetappe (13,1 kilometer) og vant like godt i dag også.

22-åringen kom i mål fire sekunder før Sebastian Langeveld fra Nederland.

- Jeg kjørte en bra tempo og følte meg virkelig bra. Det var vått, men ikke så ille, sier Boasson Hagen ifølge Cyclingnews.

Ekspert på knærne
Tidligere proffsyklist og Eurosport-ekspert Atle Pedersen er fra seg av begeistring for sykkelkometen.

- Dette er bare helt rått, fy fader. Det er sykt det den mannen gjør. Jeg er ikke bare imponert, jeg er helt nede på knærne, sier Pedersen til Dagbladet.

Han har fulgt Boasson Hagen i flere år og skryter voldsomt av de stegene han tar fra måned til måned.

- Dette er en maktdemonstrasjon. Nå håper jeg bare han kan beholde formen ut sesongen, sier Pedersen.

Takker lagkameratene
Nordmannen hadde 21 sekunders forsprang på Tyler Farrar, men før dagens etappe bestemte den amerikanske sprinteren seg for å droppe tempoen.

- Målet mitt før rittet var å vinne en etappe (han vant tre, red.anm.) og få noen kilometer i beina foran Spania rundt. Jeg ville ikke endt høyt opp på lista uansett, siden det er så mange tempospesialister bare sekunder bak meg på resultatlista, sier Farrar til VeloNews.

STOR SESONG: 22 år gamle Edvald Boasson Hagen har gjort seg heit på sykkelmarkedet denne sesongen. Foto: EPA
STOR SESONG: 22 år gamle Edvald Boasson Hagen har gjort seg heit på sykkelmarkedet denne sesongen. Foto: EPA Vis mer

Det var uansett ikke Farrar som var den skumleste utfordreren til Boasson Hagen i dag. I utgangspunktet var det kanskje knyttet mest spenning til hva Sylvain Chavanel kunne finne på - han var 31 sekunder bak.

Franskmannen var 14 sekunder bak Boasson Hagen i mål og han endte dermed 45 sekunder bak i sammendraget.

- Jeg har hatt et fantastisk ritt og er nødt til å takke lagkameratene mine, sier Edvald.

Barrierebryteren
Denne sesongen har han brutt barriere etter barriere. I går vant han for første gang en skikkelig massespurt.

- Artig å vinne en massespurt. Det var godt å vinne en slik type løp også. Jeg har vunnet spurter før, men i dag var det fullt felt, sa Boasson Hagen til Dagbladet i går

I dag sto han for første gang på toppen av podiet etter et etapperitt.

Det norske supertalentet har hatt en fantastisk sesong. To etappeseire i Giro d'Italia (en lagtempo), seier i Gent-Wevelgem, etappeseier i Polen rundt og nå triumf i ProTour-rittet i Belgia og Nederland.

VM-håp
22-åringen er svært heit på sykkelmarkedet og han forlater Columbia-laget etter årets sesong. Ifølge TV 2 ender han opp i Team Sky med ei årslønn på 8-9 millioner kroner i året, men han ønsker ikke kommentere framtida ennå.

Nå reiser Edvald Boasson Hagen hjem til Norge, før han skal kjøre Tour of Britain. Så venter VM - og med den formen han har vist den siste uka er det lov å håpe på nye sterke resultater i sveitsiske Mendrisio.

- Det han har vist nå gjør at vi definitivt kan håpe på ham i VM, jeg gleder meg. Løypa har to ganske tunge bakker, og den er ikke så ulik fjorårets løypa. Hvis Edvald henger med inn, kan vi håpe på alt. Han tok jo Farrar i en spurt i går, sier Atle Pedersen.

PS! Før resultatet fra Benelux rundt er Edvald Boasson Hagen plassert som nummer 15 på verdensrankingen til det internasjonale sykkelforbundet (UCI). Det er imponerende, selv om mange toppryttere er under ham på lista siden de sykler færre ProTour-ritt enn Edvald.

Esten O. Sæther kommenterer: Edvald gjør sykkelsporten norsk

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling