- Dette er en stor vekker for engelsk fotball

Arsène Wenger mener at resten av europeisk fotball har tatt igjen Premier League.

(Dagbladet): Arsenal var ikke levnet store sjansen til å gå videre til kvartfinalen i Champions League, men London-laget klarte nesten det «umulige» etter å ha tapt det første oppgjøret på hjemmebane med to mål. Oliver Giroud og Laurent Koscielny ga Wengers menn et lite håp, men til slutt ble bortemålsregelen avgjørende.

Med Arsenal ute av dansen betyr det at det for første gang på 17 år skal spilles kvartfinaler uten engelske lag. Ikke siden 1995/96-sesongen har fotballens hjem vært dårligere representert i den gjeveste cupen i Europa. Den gang var Blackburn den eneste engelske representaten, og laget røk ut av gruppespillet.

VEKKER: Arsène Wenger mener at europeisk fotball har tatt igjen Premier League når det kommer til kvalitet. Foto: AFP PHOTO / CHRISTOF STACHE / NTB scanpix
VEKKER: Arsène Wenger mener at europeisk fotball har tatt igjen Premier League når det kommer til kvalitet. Foto: AFP PHOTO / CHRISTOF STACHE / NTB scanpix Vis mer

Arsenal-manager Arsène Wenger mener det er et varseltegn for engelsk fotball.

- Det er en stor skuffelse for engelsk fotball fordi vi er ikke vant til dette. Det er en stor vekker for oss, og det betyr at resten av europeisk fotball har tatt oss igjen. Vi må ta det til etteretning når vi snakker om Premier League i fremtiden, sier Wenger ifølge The Guardian.

En svak forestilling hjemme på Emirates kostet Arsenal avansement i Champions League.

- Vi var nære og jeg er veldig stolt av forestilllingen, men samtidig er jeg veldig skuffet for alle som følger Arsenal. Når du ser på kampen i kveld så er det mye vi angrer på at vi gjorde i den første kampen, sier Wenger.