- Dette er en tropp enhver manager ville elsket

André Villas-Boas er klar for Tottenham.

TOTTENHAMS NYE MANAGER: André Villas-Boas får sjansen i en annen engelsk toppklubb etter fiaskoen med Chelsea. Foto.  AFP PHOTO / BEN STANSALL/FILES
TOTTENHAMS NYE MANAGER: André Villas-Boas får sjansen i en annen engelsk toppklubb etter fiaskoen med Chelsea. Foto. AFP PHOTO / BEN STANSALL/FILESVis mer

Portugisiske André Villas-Boas ble tirsdag bekreftet som ny Tottenham-manager.

Spekulasjonene har lenge pågått om at 34-åringen, som i mars fikk sparken i Chelsea, skulle overta Spurs. Tirsdag kom bekreftelsen på at han tar over jobben som Harry Redknapp ble løst ut fra tidligere i sommer.

- Jeg hadde mange samtaler med klubbens styre, og føler at jeg deler klubbens visjoner for framtiden. Dette er en tropp enhver trener ville elsket å jobbe med, og jeg tror vi sammen kan bringe suksess til klubben de neste årene, sa den nyansatte manageren til klubbens nettsted.

Tottenham-formann Daniel Levy berømmer portugiseren, etter at han hadde skrevet under på en treårskontrakt.

- Han har et meget godt rykte takket være hans taktiske kunnskap, og for å skape velorganiserte lag som er i stand til å spille attraktiv og offensiv fotball, mener Levy.

Han antyder samtidig at Villas-Boas vil få midler til å forsterke troppen i sommer.

- Det er viktig at vi nå ser på hvordan vi kan utvikle klubben på alle nivåer. Blant annet gjennom å styrke førstelaget i sommer med det som forhåpentlig kan bli nøkkelspillere i framtiden.

Villas-Boas har tidligere vært trener for Académica og Porto i hjemlandet. Han ledet sistnevnte til seier i europaligaen i fjor, før han overtok Chelsea. Karrieren hans startet i det små som landslagssjef for De britiske Jomfruøyene, før han ble José Mourinhos assistent i flere av klubbene sistnevnte ledet.

(NTB)