Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Pluss

Mer
Min side Logg ut
Du leser nå Dagbladet Pluss

Dette er Englands 52 år med smerte

England har aldri klart å kopiere VM-gullet fra 1966. I stedet har det som oftest endt med tårer i mesterskapet hver eneste gang siden.

GAZZAS TÅRER: I 1990-VM røk England ut etter en dramatisk straffesparkkonkurranse. På en måte har Paul Gascoignes tårer blitt symbolsk for Englands VM-deltakelser siden. Foto: AP Photo/Roberto Pfeil
GAZZAS TÅRER: I 1990-VM røk England ut etter en dramatisk straffesparkkonkurranse. På en måte har Paul Gascoignes tårer blitt symbolsk for Englands VM-deltakelser siden. Foto: AP Photo/Roberto Pfeil Vis mer

MOSKVA (Dagbladet): Det er knyttet små forventninger til at England skal gå til topps i VM i Russland. Og kanskje det er bra for et landslag som har vært hardt presset i mesterskap opp gjennom årene.

Det sies at det er håpet som dreper deg, og engelske supportere har hatt håpet med seg i VM helt siden England løftet VM-trofeet på hjemmebane i 1966. 52 år seinere står The Three Lions med en fjerdeplass som best i VM.

Dagbladet har tatt en titt på hvordan historien har utartet seg for nasjonen, som gjerne ser på seg selv som fotballens hjemland.

1970 (Mexico) - Kvartfinale

For første gang i VM-historien ble VM avholdt i Nord-Amerika. England var direktekvalifisert som følge av gullet fire år tidligere, og havnet i gruppe med Romania, Brasil og Tsjekkia. På papiret hadde nok England en sterkere tropp enn laget mønstet i 1966. Men det endte i tårer.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Dagbladet Pluss

Du er nå inne på en Dagbladet Pluss-artikkel. Den kan du få tilgang til med et abonnement på Dagbladet Pluss.

1 UKE*

PRØV PLUSS FOR 1 KRONE

1 kr

(0,14 kr per dag)

KJØP 1 UKE*

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 UKE* 1 kr 1 uke. 0,14 kr per dag

*Abonnement fornyes automatisk til ordinær pris etter tilbudsperioden (55,-/uke) når perioden utløper. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper. Fremtidige betalinger trekkes fra ditt registrerte betalingskort.

1 MÅNED

99 kr

(3,3 kr per dag)

KJØP 1 MÅNED

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 MÅNED 99 kr 1 måned. 3,3 kr per dag

*Abonnement fornyes automatisk til ordinær pris (99,-/måned) når perioden utløper. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper. Fremtidige betalinger trekkes fra ditt registrerte betalingskort.

3 MÅNEDER

249 kr

(2,76 kr per dag)

KJØP 3 MÅNEDER

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

3 MÅNEDER 249 kr 3 måneder. 2,76 kr per dag

*Abonnement fornyes automatisk til ordinær pris etter tilbudsperioden (249kr/kvartal) når perioden utløper. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper. Fremtidige betalinger trekkes fra ditt registrerte betalingskort.

  • *Abonnementet fornyes automatisk til ordinærpris etter tilbudsperioden (55,-/uke). Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.
  • Alle abonnementet fornyes automatisk til ordinærpris. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

visa card Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media

VELKOMMEN TIL

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

Takk for at du har kjøpt tilgang på Dagbladet Pluss
For å se alt du har tilgang til med ditt abonnement
anbefaler vi at du tar en titt på denne velkomstsiden


Du har allerede et gyldig abonnement.

For å se alt du har tilgang til med ditt abonnement, anbefaler vi at du tar en titt på denne velkomstsiden


Kjøpet ble avbrutt

Du valgte å kansellere kjøpet. Din konto ble ikke belastet. Vil du prøve igjen?